Panorama Langkawi Cable Car

De Panorama Langkawi Cable Car is een kabelbaan van 2,2 kilometer en vertrekt vanuit Oriental Village aan de noordwestzijde van het eiland Langkawi. Na het vertrek stijg je direct een paar honderd meter (42 graden) langs de Matahari wand, een steile bergklif. In 15 minuten kom je aan op de top van Mount Machinchang. De uitzichten zijn adembenemend want de top ligt op meer dan 700 meter hoogte. Panorama Langkawi is vanaf Burau Bay en zelfs vanaf Pantai Cenang te zien, bij helder weer zie je de kleine gondels – de Skycabs – hoog in de lucht.

panorama-langkawi-cable-car-1

panorama-langkawi-cable-car-2

panorama-langkawi-cable-car-3

Vanaf de kabelbaan kun je ook de waterval van de Seven Wells zien. Verder zie je het mooie Berjaya Langkawi resort beneden liggen. Helemaal in de verte zie je het vliegveld van Langkawi en bij helder weer zelfs het toeristische gebied rond Pantai Cenang. Aan de andere kant zie je twee luxe resorts liggen; The Andaman en The Datai.

panorama-langkawi-cable-car-4

panorama-langkawi-cable-car-5

panorama-langkawi-cable-car-6

De kabelbaan heeft een tussenstop op weg naar de top van de berg. Vanaf deze tussenstop (Station One) kun je lopend via de SkyTrail door de bossen naar het hoger gelegen Station Two, je kunt echter ook gewoon weer de kabelbaan in om naar de top te gaan.

panorama-langkawi-cable-car-7

panorama-langkawi-cable-car-8

panorama-langkawi-cable-car-9

Boven aan de top heb je wat kleine winkeltjes waar je wat eten en drinken kunt kopen. Op de uitkijk plateaus zie je diverse borden ter verduidelijking van de kijkrichting. Zo zie je borden waarop de richting naar Thailand, Penang en het vaste land van Maleisie is aangegeven. In 2006 is er een lange loopbrug gebouwd. Deze Skybridge bereik je door vanaf het hoofdstation het korte pad naar beneden te volgen. Vanaf de loopbrug heb je ook weer een prachtig uitzicht over het eiland. Helaas is de loopbrug alweer een tijd gesloten wegens onderhoud.

panorama-langkawi-cable-car-10

panorama-langkawi-cable-car-11

panorama-langkawi-cable-car-12

Bij slecht weer zal de kabelbaan tijdelijk sluiten. Houd het weer zelf in de gaten, soms kun je er wel in, maar zit je aan de top tussen de wolken en in de regen. Ga er pas in bij een strakke blauwe lucht, pas dan zul je optimaal van het uitzicht kunnen genieten. Wij mochten er eens in met bewolkt weer en buiten het slechte uitzicht bovenaan de berg, was de tocht met de kabelbaan zelf ook geen pretje want de gondel schudde toen flink heen en weer. Op diverse momenten vindt er jaarlijks onderhoud plaats, en dan is de attractie tijdelijk gesloten (check het volgende moment van onderhoud op de officiele website van Panorama Langkawi).

panorama-langkawi-cable-car-13

panorama-langkawi-cable-car-14

panorama-langkawi-cable-car-15

Openingstijden

Openingstijden zijn van maandag tot donderdag van 10.00 tot 19.00 (woensdag 12.00-19.00, vrijdag, zaterdag, zondag & feestdagen 9.30-19.00).

Toegangsprijs

De kosten bedragen RM30 voor volwassenen en RM20 voor kinderen.

Accommodatie in de omgeving

Dichtbij de kabelbaan – binnen Oriental Village – heb je het Geopark Hotel, een prima middenklasse hotel waar je voor schappelijke prijzen kunt verblijven. In de directe omgeving van Oriental Village liggen een paar zeer goed beoordeelde hotels. Op loopafstand heb je het luxe Berjaya Langkawi Resort; een schitterend resort aan Burau Bay. Op 3 minuten rijden met de auto heb je het beste hotel op het eiland; The Danna. Hier ligt tevens Telaga haven, met een aantal gezellige restaurants en wat winkeltjes.

Adresgegevens

 • Panorama Langkawi Sdn Bhd
 • Cable Car Station, Oriental Village
 • Burau Bay
 • 07000 Langkawi
 • Kedah, MALAYSIA
 • T:[6]04-959 4225/1225
 • F:[6]04-959 1121/4121
 • Website
 • Email: [email protected]

Hoe kom je er?

Panorama Langkawi ligt binnen Oriental Village in het noordwesten van Langkawi. Vanaf de hoofdstad Kuah kun je voor een vaste prijs een taxi naar de attractie nemen. Er zijn verder op diverse andere plekken (bv de luchthaven, Pantai Cenang, Pantai Tengah, Jetty Point etc) taxistandplaatsen waar de een taxi kunt pakken.

Een alternatief is door een brommer of auto te huren. Je kunt dan prima zelf naar de attractie rijden. Voor Oriental Village heb je een grote parkeerhaven.

In het toeristische centrum Pantai Cenang heb je diverse kleine reisbureautjes die een dagtour over het eiland aanbieden. Een bezoek aan Panorama Langkawi is een vast onderdeel van de tour.

Kaart

5Pingbacks & trackbacks op Panorama Langkawi Cable Car

 1. Arch Studio Cenang - Hotels
  woensdag, 16 oktober 2019 om 16:24 (3 maanden geleden)

  […] een week kunt verblijven zonder je te vervelen. Hoogtepunten zijn de (roulerende) avondmarkt, Langkawi Cable Car, Seven Wells, Kilim Geoforest Park, diverse schitterende watervallen en veel […]

  Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *