Een dagje KLCC met de kinderen

KLCC, beter bekend als Suria KLCC, ligt in het centrum van Kuala Lumpur. We wijk is een populaire toeristische trekpleister met diverse highlights. Het is vooral bekend vanwege de schitterende Petronas Twin Towers die vanaf zo’n beetje elke locatie in de stad te zien zijn. KLCC is een fijne bestemming die prima met (kleine) kinderen te bezoeken is.

KLCC staat voor Kuala Lumpur City Center en bevat winkelcentra, een groot park, toffe attracties en meerdere luxe hotels. Het is tevens het zakencentrum van de stad met veel hoogbouw waarin je de meest uiteenlopende internationale bedrijven tegenkomt. De toffe toeristische wijk Bukit Bintang is makkelijk lopend met de voetgangersbrug bereikbaar (in nog geen 10 minuten). De meeste attracties zijn gericht op kinderen en je kunt dan ook makkelijk een dag(deel) vullen met een bezoek aan deze bestemming.

Suria KLCC winkelcentrum

Grootste attractie van KL: de Petronas Twin Towers

Als wij naar KLCC gaan is dat vooral altijd vlak na aankomst om Kuala Lumpur even in volle glorie mee te maken. De iconische Petronas Towers blijven altijd mooi om te zien en het voelt altijd een beetje als thuis komen omdat we ooit 4 jaar in de stad woonden. Heb je vooraf kaartjes voor de uitkijkpunten binnen de Petronas Twin Towers gekocht, dan is dit op basis van een vooraf gekozen tijdslot en moet je op een bepaald moment richting de ingang. Deze attractie is geweldig en waarschijnlijk één van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan KL. De loopbrug is gaaf, maar het uitzicht vanaf de top is echt super.

Suria KLCC

Suria KLCC is de naam van het enorme winkelcentrum onder de Petronas Twin Towers. Je hebt er honderden leuke winkels en ook een paar warenhuizen. Er is een groot food court, maar helemaal onderin heb je ook de versafdelingen van de warenhuizen waar je heerlijk eten kunt kopen om mee te nemen.

Versafdeling in Isetan Suria KLCC

Publiek kinderzwembad en speeltuin in KLCC Park

Bezoek je Suria KLCC met kinderen neem dan altijd zwemkleding, een badhanddoek, wat zonnebrand en eventueel een lunch mee. Is een lunch geen optie, dan kun je het beste meteen bij aankomst wat broodjes of andere lekkernijen (de versafdeling van Isetan heeft heerlijk Japans eten, maar ook lekkere salades) halen. In de ochtend is het nog lekker fris en kun je het beste starten met een bezoek aan de enorme speeltuin in KLCC Park met daarna wat waterpret in het enorme publieke pierenbad (nergens is het dieper dan je enkels en je hebt goed zicht op de kinderen). Ben je er met het gezin, dan kun je mooi afwisselen met één ouder bij de kinderen en de ander die even in alle rust kan shoppen.

Kinderzwembad in KLCC Park

Enorme speeltuin in KLCC Park

Een dagje KLCC met de kinderen

Supermarktlunch of lekker uit eten?

Is het tijd voor de lunch dan kun je het zelf meegebrachte eten lekker in de schaduw in KLCC Park opeten, of langs het kinderzwembad aan een van de bankjes. Wel is het vaak goed heet rond het middaguur en zullen de meeste toeristen de voorkeur hebben om binnen in Suria KLCC te eten. Signatures KLCC is het foodcourt op de 2e verdieping van het winkelcentrum. Hier heb je diverse kleine restaurantjes. De kinderen aten meestal een broodje bij Subway, of een kebab roll (soort Turkse pizza). Ook een keer bij het supergezonde Simply Life (vegetarisch), maar dat vonden ze niet zo lekker als de eerder genoemde broodjes :).

Op de hoogste verdieping heb je meerdere restaurants en bij de ingang naar het park heb je links en rechts ook meerdere restaurants.

Overige highlights van KLCC

Ook leuk is het KL Aquarium, waar je makkelijk ondergronds naartoe loopt. Je kunt ook het park doorkruisen. KL Aquarium is een leuke attractie met een paar grote ruimtes. Het aquarium is erg leuk met kinderen en als je vroeg in de ochtend gaat is het er nog lekker rustig.

Met wat oudere kinderen kun je eventueel nog overwegen om een film te pakken in de luxe bioscoop. Wil je een film in stijl bekijken, overweeg dan een Gold Class film, waarbij je op enorme fauteuils kunt genieten van de laatste Hollywood film.

Met kinderen in Maleisie

Heb je het tot de avond volgehouden dan moet je het mooie KLCC Lake Symphony Light niet overslaan. Vanaf 19.30 heb je elk half uur een toffe licht (en muziek) show voor Suria KLCC (aan de parkzijde).

Winkeltjes in Suria KLCC

Hoe kom je er?

Suria KLCC is makkelijk met de LRT bereikbaar. Ook gaat de gratis GOKL bus naar KLCC (vanaf o.a. Bukit Bintang en Chinatown). Verder ben je er zo met de handige app Grab, maar hou er rekening mee dat de hoofdwegen naar het centrum vaak vrij druk zijn. Afhankelijk van je aankomst- en vertrektijd kan het zijn dat je enige tijd in de file staat.

Kaart

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

1Pingbacks & trackbacks op Een dagje KLCC met de kinderen

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *