Durian waterval

Naast de mooie Seven Wells, en de schitterende waterval Temurun heb je ook nog een andere grote waterval op het eiland; de Durian Perangin waterfall. Deze waterval ligt tegen Gunung Raya aan, ten noorden van de hoofdstad Kuah, op zo’n 16 km vanaf Kuah centrum. Als je vanaf Kuah de weg volgt richting het noorden van het eiland, dan zie je vanzelf de borden naar de waterval.

durian-waterval-langkawi-5

De Durian Waterval ligt dus wat meer in bewoond gebied, hierdoor is het er ook vaak wat drukker bij de waterval. Ook hier kun je weer lekker zwemmen in het koele water onderaan de waterval.

durian-waterval-langkawi-4

Bij de ingang van de Durian Fall heb je een prima restaurantje. Hier kun je wat te drinken (water en frisdrank) of een kleine maaltijd kopen. Ook heb je er een souvenirwinkeltje. Het eten is prima, en de mensen zijn erg aardig.

durian-waterval-langkawi-1

durian-waterval-langkawi-2

durian-waterval-langkawi-3

De drie watervallen Seven Wells, Temurun en Durian zijn niet toeristisch vergeleken diverse andere attracties op het eiland. Vooral doordeweeks kom je er meestal niemand tegen; wat het juist tot een fantastisch uitje maakt.

durian-waterval-langkawi-6

durian-waterval-langkawi-7

Langkawi kent naast de drie bekende watervallen ook nog een hoop kleinere en beter verborgen watervallen. Om erachter te komen waar je deze kunt vinden, kun je het beste de lokale bevolking om tips vragen.

durian-waterval-langkawi-8

durian-waterval-langkawi-9

Hoe kom je er?

Vanaf Kuah is het een kwestie van de hoofdweg naar het noorden volgen, en na ongeveer 10 kilometer zie je de eerste borden. Op een bepaald moment, bij een kleine kampung, heb je een afslag naar links. Hier vandaan is het nog ongeveer 3 kilometer tot aan de parkeerplaats.

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *