Slippers kopen in Maleisië

Op de paklijst van je vakantie naar Maleisie staan natuurlijk altijd slippers. Er zijn echter slippers en slippers. Slippers kopen in Maleisië is overal mogelijk, meestal voor een paar ringgit. Aan het einde van de vakantie waren de slippers meestal kapot gelopen, zodat we telkens weer moesten weggooien. Dat weggooien is zonde en in een land als Maleisië mag je hopen dat het niet ergens door de Interceptor™ 002 uit een rivier wordt gehaald. Tijdens vakanties loop je meestal flinke afstanden, vooral in een stad als Kuala Lumpur. Dit betekende vaak dat je aan het einde van de dag uitgeblust op het bed neerplofte, omdat je voeten zo’n pijn deden van al het lopen.

Slippers zijn voor ons echt essentieel op reis. Naast een paar gympen dragen we vooral onze slippers, zelfs tijdens jungle hikes en andere pittige wandelingen. Op strandbestemmingen zijn ze ideaal, ook op plekken waar je even snel je schoenen aan en uit wilt doen (zoals bij tempelbezoekjes).

Onze favoriet: Reef

Op internet lazen we ooit een artikel over slippers van het merk Reef. Deze slippers zijn zo ontworpen dat je er perfect op kunt lopen, een soort Nike Air Max maar dan een slipper-versie. Daarnaast zien ze er ook nog eens erg modern uit. De eerste keer dat we de ‘Fanning’ slippers mee op vakantie hadden, liepen we er ruim 5 weken non-stop op. Zelfs een volle dag wandelen door Kuala Lumpur verliep probleemloos (en pijnloos), de slippers bleken echt een uitkomst. We zijn zo’n fan van het merk (en type slipper) dat er bijna standaard een nieuw paar mee op vakantie gaat. In het verleden iets dat we direct na aankomst kochten, nu kopen we de slippers vaak voorafgaand aan de reis online.

Slippers kopen in Maleisië

Naast de sportieve Reef Fannings neem ik ook altijd een paar Reef J-Bay II’s mee. Die zijn net wat netter (van leer) en perfect voor bijvoorbeeld een bezoekje aan een restaurant of winkelcentrum. Een ander tof slippermerk is OluKai. Ze hebben erg mooie slippers, net wat netter, stijlvoller en hipper dan Reef. Een paar is echter ook wat duurder en we dragen deze niet op lange afstanden zoals de Reef slippers.

Slippers kopen in Maleisië

De allergoedkoopste slippers koop je bij supermarkten, sportwinkels, warenhuizen en de standaard souvenirwinkeltjes. Op strandbestemmingen heeft elk winkeltje wel wat slippers te koop. De kwaliteit is vaak niet zo heel best, tenzij het slippers van een goed merk zijn. Populaire merken (naast Reef) die je in Maleisië tegenkomt zijn: OluKai, Havaianas, Ipanema, O’Neill, Birkenstock en Sanuk.

Slippers kopen in Maleisië

Voorheen had je meerdere Reef Stores in Maleisie, hele winkels met alleen maar Reef producten. In Kuala Lumpur had je o.a. Reef stores in Suria KLCC, Pavilion KL en Mid Valley The Gardens. Helaas zijn al deze vestigingen gesloten wegen tegenvallende verkoop. Soms verkopen de warenhuizen in Maleisie nog wel Reef slippers en kleding. Bij Isetan in Suria KLCC heb je bijvoorbeeld een hoekje met wat Reef producten. Ook bij de Rip Curl winkel onderin Fahrenheit88 verkoopt men Reef producten, hoewel het aanbod daar tegenvalt. In Maleisië kosten originele Reef slippers van het type Fanning vaak zo’n RM170, wat neerkomt op €40. Vaak zijn de slippers veel goedkoper tijdens sale-periodes, soms heb je dan de aanbieding ‘2 halen, 1 betalen’. Dan scheelt het aanzienlijk in prijs.

Wil je ze in Maleisie online bestellen, dan kun je terecht bij Lazada en Surfdome Malaysia. Prijzen zijn er vaak wel vergelijkbaar of iets hogen vergeleken in Nederland.

Slippers kopen in Maleisië

Online slippers kopen

Reef slippers zijn ook in Nederland te koop, meestal betaal je er dan minimaal €25 voor. Prijzen in Nederland zijn afgelopen jaren flink gedaald, met in de uitverkoop prijzen van zo’n €25 voor een paar. Online kun je Reef vaak goedkoop kopen op Zalando.nl en ook Zalando Lounge heeft een paar keer per jaar een actie met Reef producten. We komen ze ook regelmatig tegen op Amazon.nl, kijk daar dus ook altijd even.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *