F.O.S (Factory Outlet Store)

De F.O.S (Factory Outlet Store) is een winkelketen die je in heel Maleisië tegen komt en je vindt er vooral goedkope merkkleding. Zo koop je er mooie T-shirts, spijkerbroeken, jurkjes, korte broeken en kinderkleding voor maar een paar euro, maar ook kledingaccessoires en veel meer. Natuurlijk kun je in een mall als Suria KLCC gewoon de Lacoste of Tommy Hilfiger winkel binnen wandelen en daar je kleding kopen, maar de F.O.S is echter vele malen goedkoper. Het is de perfecte winkel voor goedkope, zomerse kleding.

Je komt er veel bekende merken tegen. Het assortiment bestaat over het algemeen uit zomerkleding, maar zo nu en dan zit er ook een lading met ‘warme kleren’ tussen zoals truien en jassen. Ook verkopen ze goedkope riemen, ondergoed, sokken en tassen. Het assortiment verschilt per vestiging. Soms is het assortiment bij verschillende vestigingen in Kuala Lumpur totaal verschillend.

F.O.S (Factory Outlet Store)

Helaas is het assortiment van de F.O.S afgelopen jaren wat afgenomen. Dit is deels verklaarbaar doordat de bekende merken sterker optreden tegen outlet-winkels. Nog steeds vind je voldoende leuke kleren bij de F.O.S, maar het is niet meer vergelijkbaar met de eerste jaren na de lancering van de keten, toen ze er ook echt populaire merken voor spotprijzen hadden. Daarbij is de focus de afgelopen jaren meer op typisch Aziatische (veel Chinese, Koreaanse en Japanse merken) kleding komen te liggen. Denk aan zoete jurkjes en andere hippe kleding waar je in Nederland niet snel meer zou rondlopen. Wij hebben er dan ook zelf, behalve wat makkelijke shirtjes voor onderweg en wat kinderkleding, nog maar zelden wat gekocht de afgelopen jaren. Momenteel heb je in elke stad in Maleisië een F.O.S en in de hoofdstad Kuala Lumpur vind je in bijna elk winkelcentrum wel een vestiging.

Succesvolle formule

Wat is nu het geheim van het succes? De F.O.S koopt als sinds 1997 kleding direct vanaf de fabriek, zonder tussenkomst van importeurs en overige schakels. Men koopt daarnaast alleen groot in, wat inhoudt dat men enorme voorraden in de winkel heeft. Ook koopt men zo nu en dan restpartijen op. Men kan hierdoor de prijs laag houden, wat je ook wel duidelijk merkt aan de uiteindelijke verkoopprijzen. De goedkope kleding is 100% origineel en van goede kwaliteit. Soms zijn de labels wel van de kleding verwijderd.

F.O.S (Factory Outlet Store)

Veel toeristen maken zich altijd zorgen dat je in Azië wat hen betreft alleen maar imitatiekleding kunt kopen. Bij de avondmarkten is dit inderdaad vaak het geval, maar het geldt niet voor de F.O.S. Bij de F.O.S. verkoopt men tevens de grotere (Europese) maten, maar je moet er wel goed naar zoeken. De Nederlandse ‘reus’ van 2 meter lang zal waarschijnlijk niet snel kleding vinden bij de F.O.S. of in Azie in het algemeen.

F.O.S. Kids

F.O.S heeft enkele jaren geleden diverse vestigingen geopend met alleen maar kinderkleding, F.O.S. Kids. Hier vind je goedkope merkkleding voor kleine kinderen, van baby’s tot tieners. Het is een perfecte plek om cadeautjes te kopen of om kleding voor je eigen kinderen te kopen. Ook leuk zijn de kitscherige jurkjes waarvan wij er een paar hebben voor in de verkleedkist. Je hebt de F.O.S. Kids onder andere in Sungei Wang Plaza (2e verdieping) en binnen Mid Valley Megamall (noordzijde 1e verdieping).

F.O.S (Factory Outlet Store)

Locaties F.O.S. winkels in Maleisie

De F.O.S is een begrip in Maleisië, met in zo’n beetje elk noemenswaardig winkelcentrum een vestiging. In totaal heb je 69 vestigingen van de populaire outlet kledingwinkel. Kijk bij aankomst op de floor directory van de shopping mall waar de F.O.S winkel te vinden is. Hier volgt een complete lijst met alle vestigingen op de officiële website van F.O.S. Hier volgt een overzicht met een aantal van de meest populaire locaties waar je een F.O.S vindt in Maleisië: Berjaya Times Square, KLIA2, Mid Valley Megamall, Nu Sentral, Sungei Wang Plaza en Sunway Putra Mall.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *