Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Reizen tussen Penang en Langkawi

Je kunt op meerdere manieren tussen Penang en Langkawi reizen. De meest gebruikelijke manier is per boot. Dit is echter niet de meest prettige wijze om tussen beide eilanden te reizen; vooral niet bij matig of slecht weer. Een fijne manier is per vliegtuig maar het nadeel hiervan is dat je langer onderweg bent naar en van de luchthaven, dan dat je daadwerkelijk in het vliegtuig zit. Dagelijks vertrekken er diverse vluchten vanaf Penang naar Langkawi en andersom.

Boot

De boot tussen beide eilanden doet er ongeveer 2,5/3 uur over en een enkeltje kost RM60 per persoon. Er vertrekt tweemaal daags, om 8.30 en om 8.45 in de ochtend, een boot vanaf de haven van Penang; Pengakalan Swettenham. De boten zijn niet zo heel erg modern meer, tenzij je met Langkawi Coral vaart. Bij Swettenham haven kun je vanaf enkele dagen vooraf tickets kopen. Dit kan ook bij een van de vele reisbureautjes op het eiland. Het is verstandig om op tijd op de haven te zijn voor vertrek. Bij mooi weer is het een leuke overtocht, bij slecht weer een onprettige boottocht.

Boot tussen Langkawi en Penang 1

Vanaf Jetty Point in Langkawi vertrekken ook dagelijks twee boten naar Penang, om 14.30 en 17.15. De boot van 8.30 vanaf Penang en die van 14.30 vanaf Langkawi stopt tussentijds even om wat toeristen uit te laten stappen bij het snorkeleilandje Pulau Payar.

Boot tussen Langkawi en Penang 2 Boot tussen Langkawi en Penang 3 Boot tussen Langkawi en Penang 4

Er vertrekken dagelijks bijna elk uur boten vanaf het vasteland van Maleisie - vanaf Kuala Kedah bij Alor Setar en vanaf Kuala Perlis - naar Langkawi. Als je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer van Cameron Highlands, Royal Belum State Park of zelfs Kota Bharu naar Langkawi reist, dan kun je het beste naar Alor Setar reizen en daar de oversteek maken.

Eiland Vertrekplaats boot Vertrektijden
Langkawi Kuah, Jetty Point 14.30 - 17.15
Penang Georgetown, Swettenham haven 8.30 - 8.45

Vliegtuig

Het vliegtuig brengt je binnen een uur van Penang naar Langkawi en andersom. De meeste tijd ben je kwijt aan de rit naar de luchthaven en aan het inchecken en boarden. Penang Airport ligt helemaal in het zuidoosten van het eiland; een uur rijden vanaf Batu Ferringhi (45 minuten vanaf het centrum van Georgetown). Langkawi Airport ligt in het westen van het eiland; redelijk dichtbij de populaire toeristische gebieden. Wanneer je op een van de luxe resorts in het noorden van het eiland verblijft doe je er ongeveer 45 minuten over om bij de luchthaven aan te komen. Alle bekende luchtvaartmaatschappijen bieden deze korte vlucht tussen beide eilanden aan. Malaysia Airlines is vaak het duurst met zo'n RM130 voor een enkeltje, Firefly (+/- RM85 enkele reis) en AirAsia (+/- RM50 enkele reis) zijn vaak aanzienlijk goedkoper. Bij deze prijs moet je echter ook nog het vervoer naar en vanaf de luchthaven per taxi (of bus) optellen.

Vliegtuig naar Langkawi 1 Vliegtuig naar Langkawi 2

Je kunt in theorie ook met de huurauto reizen tussen Langkawi en Penang. Vanaf Penang rij je dan naar Alor Setar naar de autoferry bij Kuala Kedah (kustplaats dichtbij Alor Setar). Deze speciale ferry brengt de auto naar Tanjung Lumbung op Langkawi. Aangezien je zelf los van de auto naar Langkawi reist, en aangezien je de auto pas de volgende dag kunt ophalen is het eigenlijk een onpraktische oplossing. Het is namelijk veel makkelijker en vooral goedkoper om gewoon op het eiland zelf een auto te huren. Het vervoeren van een auto naar Langkawi kost minimaal RM100 (enkele reis). Het heeft alleen zin wanneer je voor een langere periode op het eiland verblijft.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Langkawi