Slapen op een omgebouwd olieplatform

Dichtbij Sipadan heb je al een tijd een zeer betaalbaar alternatief op de dure resorts rond het fabelachtige duikparadijs. Je kunt al een tijd overnachten op een omgebouwd olieplatform. Omdat de Maleisische overheid een paar jaar terug het toerisme richting Sipadan fors heeft teruggedrongen, zijn het aantal resorts in de omgeving niet toegenomen. Hierdoor is er te weinig plek voor toeristen, en zijn sommigen gedwongen om helemaal op het vasteland bij Semporna te verblijven, om vervolgens uren met de boot te varen om bij Sipadan te kunnen duiken.

mabul-rig-hotel

Op het platform vind je het Seaventures Duik resort. Het platform ligt ongeveer een kilometer vanaf het (muck dive) eiland Mabul en op 20 minuten varen vanaf Sipadan. Om bij Sipadan te mogen duiken heb je een permit (dagpas) nodig, dus een verblijf op het platform geeft geen garantie dat je ook bij Sipadan kunt duiken (maar meestal komt het wel goed als je in ieder geval 3 a 4 dagen verblijft).

Het leuke van het platform is dat je 24/7 kunt duiken en snorkelen rond het platform zelf; eigenlijk een soort stilstaande liveaboard. Er zijn in totaal 28 kamers en twee suites. Je kunt er verder ook nog je PADI halen.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *