Penang Coffee Tree: Finest Malaysian Coffee

Toen wij afgelopen jaar onze huurauto op het eiland Penang wilden inleveren bij de Hawk vestiging in het plaatsje Batu Feringghi, leerden wij een Indiase chauffeur kennen die ons kosteloos meenam naar Georgetown. Hij vertelde diverse mooie verhalen tijdens de tocht, maar wij vertelden net zoveel mooie verhalen over onze eigen avonturen in Maleisie. Toen wij op zijn vraag of wij Penang voldoende kenden met ja antwoorden; vroeg hij of wij dan ook wel eens de ‘famous Penang coffee’ hadden gedronken. Daar had hij ons, we hadden er nog niet eerder van gehoord.

Hij stelde voor om nog even snel langs een coffieshop te rijden, zodat wij daar de populaire koffie konden proberen. Dit bleek een heuse koffiewinkel te zijn, waar ze naast diverse soorten koffie(bonen) tevens vele soorten instant koffie verkochten. Daarnaast hadden ze er nog een enorm assortiment met chocolade. Wij mochten alle koffiesmaken proberen. Nu ben ik geen fan van ‘zoete’ koffie, maar dit was best lekker. We hebben wat pakken koffie gekocht om thuis weg te geven; iedereen was er enthousiast over.

De instant koffie van de Penang Coffee Tree is erg populair op het eiland. De koffie zelf is niet enorm duur. Je vindt meerdere winkels aan de rand van de stad Georgetown. De vestiging waar wij waren ligt aan Jalan Bagan Jermal, dichtbij Gurney Plaza.

Check hier de kaart van Penang.

Hieronder een aantal foto’s van de winkel waar wij de ‘beroemde’ koffie uit Maleisie: Penang Coffee Tree probeerden:

penang-coffee-shop1

penang-coffee-shop2

penang-coffee-shop3

penang-coffee-shop4

penang-coffee-shop5

penang-coffee-shop6

penang-coffee-shop7

1 reactie op Penang Coffee Tree: Finest Malaysian Coffee

  1. gamal
    vrijdag, 10 januari 2014 om 22:38 (10 jaar geleden)

    ik wil graag weeten of ik een dealer kan worden voor uw koffie in egypte
    mvg
    g.bayoumi

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *