Checklist vakantie Maleisie

Een gezonde voorbereiding van uw vakantie begint tenminste 6 tot 8 weken voor vertrek! Maar ook voor de lastminute-reiziger is het raadzaam advies te vragen bij een vaccinatiecentrum of een huisarts. Een goede vakantie begint met een goede voorbereiding. De eerste stap richting de bestemming begint dan ook met de voorbereiding.

Wanneer je naar Maleisie met vakantie gaat, is het raadzaam vooraf even uit te zoeken welke risico’s te ter plekke loopt en wat je hiertegen kunt doen. Zo is het vrij gebruikelijk (sterker nog: verplicht) om vooraf bepaalde vaccinaties te krijgen, in Maleisie geldt Hepatitis A en DTP als verplicht. Malaria is alleen verplicht in bepaalde gebieden (waar je ook nog eens een bepaalde periode verblijft). Blijf je voor een langere periode in Maleisie en de omringende landen; dan is een Hepatitis B vaccinatie ook wenselijk (mocht je eens een brommer huren en een lelijke val maken). Ga altijd even naar de huisarts of maak een afspraken bij de GGD.

Hieronder volgt een checklist met de standaard middelen die je het beste mee kunt nemen wanneer je op vakantie gaat naar Maleisie.

O.R.S.
Pleisters
Zonnebrand
– DEET insect spray
Betadine (jodium) zalf
Paracetamol of ibuprofen
– Gele boekje – ook wel medisch paspoort genaamd
Norit, imodium of loperamide
– First aid travel kit
– Mosquit after-muggenbeet
– Klamboe – alleen in de jungle
Malaria – Malerone; alleen bij langer verblijf in de jungle van Borneo
Melatonine – tegen jetlag verschijnselen
Earplanes – speciale oordoppen voor in het vliegtuig

TIP: Cyber Clean is een handig doekje dat ontsmettend werkt. Handig voor wie op buitenlandse vakantie het bestek of glas in een eetgelegenheid niet zo vertrouwt of de wc-bril niet schoon genoeg vindt. Het bacteriedodende doekje is meerdere malen te gebruiken. Als het zijn ontsmettende werking verliest, verkleurt het. Cyber Clean is te koop bij Blokker voor 2,49 euro.

1 reactie op Checklist vakantie Maleisie

  1. B. Kúhne
    zondag, 25 februari 2018 om 16:54 (6 jaar geleden)

    Hepatitus A en DTP zijn NIET verplicht in tegenstelling wat hierboven staat. Deze worden slechts aanbevolen. De enige verplichte inenting is Gele koorts en dan alleen als je in een gele koorts gebied bent geweest.

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *