Pinnen op KLIA is makkelijk…

Je kunt overal op KLIA pinnen. Houd er alleen rekening mee dat je eigenlijk niet een enorm bedrag mag ‘invoeren’. Als je dus al direct bij aankomst enorme bedragen pint, dan kan dit worden gezien als ingevoerd geld. Bewaar dus altijd je pinbon.

Ook na de douane heb je nog diverse pinautomaten. Direct links naast de ingang heb je een RGB bank met pinautomaat en wisselkantoor. Aan de rechterzijde van het openbare deel van de luchthaven heb je een paar ‘pinbakken’ naast elkaar, waaronder de Maybank.

klia-pinnen

Houdt er rekening mee dat je maar een maximale hoeveelheid ringgits in een keer kunt pinnen. De meeste banken hanteren een limiet van RM1500 per opname. Ook geldt dat je maar 1x kunt pinnen per pas. Wij moesten onlangs bij aankomst een groot bedrag pinnen en dit ging moeizaam en moest verspreid over diverse passen worden uitgevoerd. Uiteindelijk kwam het wel goed, maar mocht je in dezelfde situatie terechtkomen, dan dien je hier wel rekening mee te houden.

Ook viel het ons op dat de banken helemaal niet de actuele koers aanhouden. Wij zagen een dag voor vertrek op xe.com een koers van RM4.96 per euro. Bij het pinnen bleek een koers van RM4.81 te gelden. Dit kan per bank verschillen. Verder moeten we de uiteindelijke afgeschreven valuta nog even bekijken.

4 reacties op Pinnen op KLIA is makkelijk…

  1. Ferry
    donderdag, 6 augustus 2009 om 09:01 (15 jaar geleden)

    Ik neem aan dat dat 1x per pas pinnen per dag geldt?

    Beantwoorden
  2. Webmaster
    zaterdag, 8 augustus 2009 om 04:47 (15 jaar geleden)

    Ha..tuurlijk 1x per dag ja.. Hoewel wij een rekening hebben met 2 passen, en in dat geval konden wij met elke pas 1x pinnen die dag…

    Beantwoorden
  3. Tamara
    vrijdag, 9 november 2012 om 14:39 (12 jaar geleden)

    Toen wij in 2003 hier waren, werd er dus met dollars betaald. wij gaan in dec weer naar Australie, we moeten dus of zorgen dat we hier ringits krijgen, of daar pinnen?

    Beantwoorden
  4. Ilya Houben
    vrijdag, 9 november 2012 om 16:06 (12 jaar geleden)

    Gewoon pinnen. Het enige nadeel is dat je zo’n €2 aan transactiekosten betaalt, maar dat is niks tegen de kosten van het vooraf wisselen in NL, of wisselen in KL…

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *