Ik vertrek: Fam. Engelbracht verhuist naar Maleisie

Voor de mensen die het programma destijds gemist hebben; Aankomende zondag 13 januari wordt een aflevering van ‘Ik vertrek’ herhaald. In deze aflevering gaat de familie Engelbracht naar Pulau Kapas, een klein eiland langs de oostzijde van het schiereiland Maleisie. Ik heb deze aflevering destijds met plezier bekeken. Ik moest toen wel toegeven dat er wat miste aan het programma. De familie vertrok rond de moesson periode richting Maleisie (men vertrok eerder, maar de moesson domineerde de start van hun avontuur wel een beetje). Het programma liet niet zien of men hier uiteindelijk met succes een eigen resort is gestart. Wel ging men duidelijk in op het daadwerkelijke vertrek uit Nederland.

Ik heb zelf nog contact gehad met Sylvia en haar gevraagd of er nog een vervolg zou komen. Zij gaf aan dat dit wel de bedoeling was, maar kon geen datum geven. Ze gaf tevens aan dat het resort al een groot succes was, en dat alles uiteindelijk is gelukt (tijdens de aflevering zie je wel met welke tegenslagen ze te maken hebben).

Hopelijk komt er nog eens een vervolg. Mocht je de aflevering nog niet gezien hebben, bekijk deze dan zondag a.s. op de TROS (23.15-0.00).

Hieronder het artikel van documentaire.nl:

Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, worden gevolgd. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, de vrijheid, de mentaliteit of ouderwets ondernemerschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard op te zeggen. Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland.

We volgen de familie Engelbracht naar een onbewoond eiland in Maleisië. Peter en Sylvia Engelbracht uit Soest zijn allebei al jarenlang verliefd op Azië. Als de mogelijkheid zich voordoet om een deel van een klein eilandje vlak voor de oostkust van Maleisië te kopen, dan pakken ze die kans met beide handen aan. Ze willen op het eiland een resort gaan bouwen. Maar hoe is het voor hun zoon Storm van tien om vanuit het Gooi naar Maleisië te emigreren? Ook Justus, de negentienjarige zoon van Peter uit een vorige relatie, heeft moeite met het vertrek van zijn vader en halfbroer.

Eenmaal in Maleisië blijkt dat de bouw van het resort nog niet zo makkelijk van start kan gaan. En hoe bevalt het leven in een strenge moslimcultuur? Sylvia is een echte Amsterdamse die niet op haar mondje is gevallen en wel van een borrel houdt. Maar wat denken de Maleisiërs eigenlijk van die schaars geklede hoogblonde Hollandse? Herhaling van 6-9-2007.

5 reacties op Ik vertrek: Fam. Engelbracht verhuist naar Maleisie

  1. Dirk
    zaterdag, 1 juni 2019 om 11:17 (5 jaar geleden)

    RIP Sylvia, je was een prachtig mens.
    Sterkte met name aan Peter en Storm.

    Beantwoorden
    • Sonia
      vrijdag, 1 november 2019 om 12:38 (5 jaar geleden)

      Ze was uniek..Een mooi mens. Wat een moedige jarenlange strijd die ze meestal met een glimlach heeft doorstaan. Het ga je goed lieverd 🌟

      Beantwoorden
  2. Sonia
    vrijdag, 1 november 2019 om 12:40 (5 jaar geleden)

    Ze was uniek..Een mooi mens. Wat een moedige jarenlange strijd die ze meestal met een glimlach heeft doorstaan. Het ga je goed lieverd 🌟

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *