Magic of the Night Malaysia

Magic of the Night Malaysia (voorheen bekend als de International Tourism Night Floral Parade of 1MITNFP) is een bloemenparade die gehouden wordt in combinatie met het Putrajaya Floria Festival, een belangrijke bloemententoonstelling aan het meer van Putrajaya. Het evenement is erop gericht toeristen kennis te laten maken met de diversiteit en de rijkdom van de natuur, cultuur en tradities van de ASEAN-lidstaten (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties).

Magic of the Night Malaysia is een leuk evenement. De bloemen staan hier niet met een klein uithangbordje met de generieke en wetenschappelijke naam tentoongesteld, zoals in de meeste parken. Het is een spetterend geheel met veel kleurrijke verlichting, vuurwerk, boten vol bloemen met prachtige figuren, er wordt gedanst en gezongen en overal zie je mooie en exotische bloemen.

Magic of the Night Malaysia

ASEAN staat centraal

Door de samenwerking met alle ASEAN-lidstaten wordt de regio als een unieke toeristische bestemming bestempeld en wordt het potentieel van de regio benadrukt. Over het algemeen wordt het festival jaarlijks in juni gevierd, exacte data verschillen elk jaar en soms wordt het festival een jaar overgeslagen.

Jaarlijks staat het thema ‘betovering van de nacht’ centraal, die wordt uitgebeeld door de kleurrijke verlichting op de ‘praalboten’ in de kleuren van de bloemsoorten. De ontwerpen van de praalboten geven het multiculturele aspect van de ASEAN-regio weer. Naast ASEAN-partners zijn er ook praalboten van grote Maleisische bedrijven aanwezig. Geniet van de schitterende parade met al zijn boten vol met heldere en kleurrijke verlichting en met de spectaculaire decoraties van de exotische flora en fauna. Om het effect te maximaliseren zal de parade pas na zonsondergang beginnen.

Magic of the Night Malaysia

Kies zelf de winnaar

Bezoekers van de bloemenenbotenparade kunnen de ontwerpen en de details van elke boot van dichtbij kijken en stemmen op diverse onderdelen om zo tot de mooiste boot van de parade te komen. De verschillende categorieën zijn: beste boot, meest creatieve boot, best verlichte boot en de populairste boot. Naast de stem van de bezoekers is het eindoordeel ook gebaseerd op de stem van de jury, die bestaat uit een aantal belangrijke personen die door de verschillende ministeries zijn aangewezen.

Er zijn ook diverse andere attracties op de Magic of the Night Malaysia. Er zijn informatiestands waar verschillende toeristische bestemmingen aan het publiek worden voorgesteld. Er is verder een vuurwerkshow, presentaties van muzikale en culturele groepen, een fotowedstrijd van de bloemenbootparade en diverse andere leuke wedstrijden. Mocht je toevallig in deze periode in Maleisie zijn, sla dan dit leuke en kleurrijke evenement niet over.

Magic of the Night Malaysia

Hoe kom je er?

De locatie waar het evenement gehouden wordt is Putrajaya Lake in het politieke district Putrajaya. Vanaf Kuala Lumpur pak je het beste de KLIA Transit (niet de KLIA Ekspres) van KL Sentral naar Putrajaya Sentral, het treinstation van Putrajaya. Hier pak je een Grab naar Putrajaya Lake, dat op enkele minuten rijden van het station ligt. Overdag kun je overwegen naar het meer te wandelen, je ziet dan meteen de highlights van het politieke centrum van Maleisië.

Je kunt ook rechtstreeks vanaf Kuala Lumpur een Grab naar Putrajaya nemen. Reken op zo’n RM50 voor een enkele reis.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *