Diverse locaties met gratis wifi in Maleisie

In Maleisie heb je op veel plekken wireless of draadloos internet. Vooral rond de vele terrasjes en binnen diverse shopping malls heb je hierdoor altijd wel gratis internet. Hieronder volgt een overzicht met alle bekende spots waar je wireless internet kan vinden.

Luchthavens

Op de meeste luchthavens in Maleisie heb je gratis internet. Dit geldt in elk geval voor de luchthavens rond Kuala Lumpur. Op Kuala Lumpur International Airport (KLIA), KLIA2, LCCT en Subang Airport heb je gratis internet. Werkt het niet naar behoren, dan kun je altijd terecht op een wifi signaal van één van de vele koffietentjes en fastfood-ketens. Op de meeste andere luchthavens heb je ook gratis internet, maar de werking valt soms nogal tegen.

gratis-internet-op-luchthaven

Hotels

Zo goed als alle hotels en guesthouses in Maleisie hebben Wifi internet, tenzij je op de wat meer ontoegankelijke plekjes verblijft. Midden in de jungle wil het signaal nog wel eens tegenvallen, of is er helemaal geen connectie mogelijk. Ook op sommige rustige eilanden is er soms geen wifi, tenzij je in de wat luxere accommodatie verblijft. In grote steden als Kuala Lumpur, Johor Bahru, Ipoh, Georgetown, Malakka, Kuching en Kota Kinabalu heb je in elk middenklasse hotel gratis internet. In sommige gevallen alleen in de lobby en andere publieke ruimtes, maar meestal ook in de kamers.

Zelf via 3G simkaart

Naast bovenstaande locaties heb je op veel meer plekken wireless internet, al dan niet gratis. Als je dus een laptop, tablet of smartphone meeneemt naar Maleisie, dan zijn er voldoende plekken waar je gebruik kunt maken van het internet. Je kunt echter ook zelf internet regelen, door een lokale simkaart met 3G (of zelfs 4G als je telefoon dit aankan) te kopen. 3G datategoed kost meestal niks, en de snelheden zijn zeer redelijk (meestal 4Mbps of meer). Op plekken met slecht bereik valt het signaal terug op GPRS, wat voor het hoognodige ook nog best te doen is. Op de meeste eilanden, en zelfs in de jungle heb je gewoon bereik. Neem dan echter wel een simkaart van bv Hotlink, want die hebben de beste dekking in heel Maleisie. Andere providers doen het vooral goed in grote steden en op andere populaire plekken.

simkaart-met-3g-internet

Overig locaties met wireless internet in Maleisie

In de meeste restaurants, barretjes, lunchplekjes en andere eetgelegenheden heb je gratis internet. Soms wordt dit op een bord aangeven, soms moet je om het wachtwoord vragen. Een koffietentje zonder gratis internet loopt klanten mis, want in Maleisie is het vrij gebruikelijk dat mensen er de hele dag komen werken onder het genot van meerdere bakken lekkere koffie.

Bij de meeste vestigingen van de Starbucks en de Coffee Bean heb je gratis draadloos internet. Meestal moet je bij de toonbank even een code (username/password) opvragen, en dan kun je inloggen. Bij plekken als Delifrance, Dome, San Francisco Coffee heb je ook gratis internet.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *