Sate Kajang Pertama Complex

Kajang is een regio buiten Kuala Lumpur die vooral bekend staat om de goede saté. Een satétentje is slim geweest en heeft een vestiging net buiten het stadscentrum geopend; direct naast de populaire ‘sportsmall’ Pertama Complex. Als je voor de shopping mall staat, vind je de satétent aan je rechterzijde. Sate Kajang is een klein tentje waar je diverse soorten saté kunt kopen. Wij vinden de Ayam (kip) en Daging (vlees) het lekkerst; geit en schaap wat minder.

sate-kajang-pertama-complex-1

Wat vooral erg goed is aan dit eettentje is dat je de sterkte van de – overigens werkelijk heerlijke – satésaus zelf kunt samenstellen. Ze geven je een losse kom met satésaus, een klein kommetje met speciale sambal en een leeg kommetje waar je je eigen saté in kunt maken. De saté wordt standaard geleverd met een klein bordje met wat stukjes lontong (koude blokjes kleefrijst) en komkommer.

sate-kajang-pertama-complex-2

Bij de bestelling kun je direct wat te drinken bestellen. De Ice Lemon Tea is er erg lekker (en kost maar RM1.50). Sate kost overigens RM0.60 per stokje en dat zijn goede prijzen. Wij dachten voorheen dat het tentje vooral op toeristen gericht was; dit blijkt echter niet het geval. Het is haast onbekend bij toeristen maar ook bij veel locals; het is echter absoluut de moeite van een bezoek waard. Ga niet op vrijdagen; dan is het tentje gesloten. Direct naast Sate Kajang zit overigens ook nog een ander lokaal eettentje. Hier mag je zelf opscheppen, mijn ‘side-dish’ kostte er RM1.00!

Naam: Sate Kajang HJ Samuri
Waar: Bngunan Mara (naast Pertama Complex)
Type: Sate restaurant
Prijsklasse: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 1
Adres (kaart): Jalan Semarang, KL.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *