Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur

Thean Hou is een zeer grote en belangrijke Chinese tempel in Kuala Lumpur. De tempel is gebouwd door de Chinese gemeenschap (Hainanese) in Kuala Lumpur tussen 1987 en 1989. Tijdens het Chinees Nieuwjaar steken tempelgangers vaak vuurwerk af bij de tempel.

Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur

Ook al ligt deze attractie niet in het centrum, je kunt er makkelijk komen met een taxi. Zorg er dan voor dat je een Chinese taxichauffeur neemt omdat dit meestal leuker en (interessanter) is aangezien de meeste Chinezen veel en leuk kunnen vertellen over hun tempel en religie. Laat de chauffeur wachten terwijl je de tempel verkent omdat er over het algemeen niet veel taxi’s te krijgen zijn.

Je kunt een bezoek aan de tempel ook combineren met, of een bezoek aan het Mid Valley Megamall & the Gardens winkelcentrum, of met een bezoek aan het Koninklijk Paleis (Istana Negara) dat dichtbij gelegen is.

Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur

Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur

De toegang tot de tempel is gratis. Als je met een huurauto komt (of eigen auto) betaal je normaal 3 RM parkeergeld. Als het regent of je gaat doordeweeks is het parkeren vaak gratis.

Als je de tempel binnenkomt volg je de bordjes naar het centrale plein van de tempel (op de begane grond). Hier vind je vele plaatselijke Chinezen die bidden. Voor een paar ringgits koop je een paar geluk staafjes die je zelf in de branders zet. Eenmaal in de tempel (laat je schoenen bij de ingang) zie je nog veel meer mensen die bidden en gebruik maken van de diensten van waarzeggers.

Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur

Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur

Links van het hoofdgebouw loopt een pad naar de schildpadpoel met honderden schildpadjes. Rechts van het hoofdgebouw is een kleine fontein waar de Godin van de Genade water uit een kleine kruik laat lopen (alleen als je op het kleine platform voor de fontein op de goede plek staat om te bidden kun je het water uit de kruik zien lopen). Van dit centrale plein heb je een fantastisch uitzicht over de stad Kuala Lumpur (alleen niet de echte skyline). Het lagere niveau bestaat uit veel winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen. Hier is ook een echte food court.

Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur

Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur

De tempel is dagelijks open van 8 ’s morgens tot 9 uur ’s avonds. Tijdens festivals kunnen de openingstijden afwijken. De tempel ligt op Robson Hill, aan 65 Persiaran Endah, voorbij Jalan Syed Putra. Kijk voor de exacte locatie op de kaart.

Kaart

2Pingbacks & trackbacks op Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur

  1. DAY time… NIGHT time! - Max in Maleisië
    maandag, 17 juni 2019 om 11:43 (4 maanden geleden)

    […] zaterdag ging ik naar een hele speciale plek, de Thean Hou Temple. Dit is een van de oudste tempels in Zuidoost Azië en huis van de ‘Goddess of Mercy’. […]

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *