Botanische tuinen

De botanische tuinen is een populaire attractie op het eiland Penang. De tuinen liggen aan Jalan Kebun Bunga, net buiten de stad Georgetown, tegen Penang Hill. Het zijn de enige botanische tuinen van Maleisie.

botanische-tuin-van-penang-1

De Botanische tuinen (Botanic Gardens/Waterfall Gardens) is een prachtig park van 30 hectare, waar je kunt wandelen, hardlopen, picknicken of simpelweg lekker kunt luieren. Het park ligt op 8 kilometer vanaf Georgetown, is in 1884 aangelegd en bevat veel mooie bomen, planten, wat vijvers en een paar watervallen. Boomsoorten die je er treft zijn de Sengkuang, Cannon Ball, Pinang Palm, Black Lily en de Candle Tree.

Vroeger werd het park gebruikt voor het telen van diverse soorten kruiden en specerijen. Je treft er o.a. apen (makaak en dusky leaf), vogels, vlinders, reuze-eekhoorns en monitor lizards. Tip: Geef de makaken geen voedsel, dit verandert hun eetpatroon en daardoor worden ze agressief naar toeristen. Vooral in de Botanic Gardens zijn de makaken al snel agressief naar bezoekers.
De beste tijden voor een bezoekje is in de ochtend of namiddag, overdag is het meestal te warm. Vanaf de Botanic Gardens starten diverse wandelroutes voor de geoefende en minder geoefende wandelaar. Veel locals uit Georgetown gebruiken het park om te sporten, vooral in de morgen zie je er veel mensen joggen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de Botanic Gardens naar Penang Hill wandelen. Deze wandeltocht van 5 kilometer duurt ongeveer 2 uur. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen en kleren bij je hebt, en neem altijd voldoende water mee.

botanische-tuin-van-penang-2

Plantenliefhebbers kunnen genieten varen- en cactuskassen. Een aantal varen- en cactussoorten zijn bijzonder zeldzaam en worden alleen hier gevonden. Verder heb je er een prachtige lelievijver. Met de verscheidenheid van kleurrijke bloeiende planten die de enorme diversiteit van de Maleisische flora weergeeft, is het geen wonder dat de botanische tuinen van Penang zijn gekozen als locatie voor het jaarlijkse Internationale Flora Festival in mei. Als je toevallig in die maand het eiland bezoekt, sla dan een bezoek aan botanische tuinen niet over. Het zal tevens een goed moment zijn om meer informatie en kennis te krijgen over planten, landschap of technieken in herbarium.

Openingstijden

De Botanic Gardens zijn dagelijks geopend tussen 5.00 en 20.00, de toegang is gratis.

Hoe kom je er?

Het park is gemakkelijk bereikbaar met de Transitlink Shuttle Bus nr. 7, Rapid Penang bus nr.10, met de taxi of met een eigen huurauto of brommertje. Het park ligt op zo’n 8 kilometer buiten Georgetown, aan het einde van Jalan Kebun Bunga en Jalan Waterfall.

Kaart

1Pingbacks & trackbacks op Botanische tuinen

  1. FRIM natuurpark met Canopy Walkway
    dinsdag, 5 februari 2019 om 02:48 (9 maanden geleden)

    […] naast dat het een onderzoeksgebied is voor plantkunde en tuinbouw. De tuin die ligt naast de Ethno-botanische tuin, dat lokale planten tentoonstelt die gebruikt worden als traditionele medicijnen zoals tongkat ali, […]

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *