Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Regel zelf je vakantie naar Maleisie

Steeds meer toeristen vinden het fijn om zelf een reis naar Maleisie te organiseren. Men boekt dan niet meer een complete reis via een reisorganisatie, maar een los vliegticket bij een zelf gekozen luchtvaartmaatschappij of vliegticket vergelijker. Men boekt hotels los van het vliegticket bij één van de bekende hotelsites op het internet, zoals Agoda.nl of Booking.com. Hotels worden in sommige gevallen voor het gemak al vooraf geboekt, maar vaak ook ter plekke. Let wel, de walk-in rates van hotels in Maleisie zijn vaak niet zo heel erg voordelig, de eerder genoemde hotelsites bieden dezelfde kamers in dezelfde hotels soms voor veel lagere prijzen aan.

Excursies of losse meerdaagse toertjes boekt men ofwel ter plekke in Maleisie, of vooraf via het internet. Vaak komt men dan toch weer terecht bij de Nederlandse reisorganisaties, die steeds vaker losse reisonderdelen opnemen binnen hun aanbod. Van Verre is hier een goed voorbeeld van, zij tonen zelfs de prijzen van losse reisonderdelen op hun website. Ze noemen de reisonderdelen 'bouwstenen Maleisie'. Ook 333travel en ANWB Reizen bieden losse bouwstenen (of verlengingen) aan. Veel toertjes kun je ook in Maleisie zelf regelen, dit scheelt vaak ook in prijs. Een groot nadeel hiervan is dat er bij sommige tours sprake is van een daglimiet of de verplichting tot het vooraf aanvragen van een permit. Daarom raden wij aan om bepaalde tours vooraf te reserveren (of bij een Nederlandse reisorganisatie of bij een lokaal Maleisisch toerbureau). Sommige tours boek je makkelijk vooraf via het populaire Klook.com.

Vooral in het laagseizoen heb je vaak mooie aanbiedingen. November is de maand om in de gaten te houden. Over het algemeen komen dan de vliegtickets beschikbaar voor het voorseizoen van de volgende jaar. De aanbiedingen zijn meestal geldig voor vertrek tot half juni. Meestal betaal je in de periode van juli tot augustus het hoogste bedrag voor een ticket. Hetzelfde geldt voor de periode tussen kerst en oud en nieuw. Vlieg je tijdens het hoogseizoen naar Maleisie, dan betaal je doorgaans 200 euro per retourticket extra. In de maanden januari tot en met juni en september tot en met half december liggen de prijzen het laagst. Er is niet snel sprake van een last minute naar Maleisie, het heeft om die reden ook niet zo heel veel zin om lang te wachten met het boeken van je ticket(s).

Zelf organiseren vakantie Maleisie 1

Een los ticket is vooral voor backpackers die door Maleisie willen reizen handig. Er is voldoende basic accommodatie in Maleisie, waarbij je niet vooraf hoeft te reserveren. In Kuala Lumpur heb je vele honderden Bed & Breakfasts, waar je voor rond de €10,- per nacht verblijft. Tripadvisor geeft een handig overzicht met goed beoordeelde accommodatie in Maleisie. Als je er vooraf al uit bent waar je wilt verblijven kun je het beste wel vooraf nagaan of de accommodatie in kwestie een kamer beschikbaar heeft. Sommige goed beoordeelde basic accommodatie is vaak vrij vroeg vol, vooral tijdens lokale vakantieperiodes en nationale feestdagen (of bijvoorbeeld tijdens grote evenementen zoals Formule 1).

De Nederlandse reisorganisaties werken over het algemeen samen met de drie grote luchtvaartmaatschappijen; Malaysia Airlines, Singapore Airlines en KLM. De laatste jaren vliegen steeds meer toeristen vanaf het buitenland naar Maleisie. De VAE vliegt met haar maatschappij Emirates vanaf o.a. Dusseldorf, vaak voor zeer scherpe prijzen. Etihad Airways - de beste airliner van 2010 - vliegt voordelig (en zeer luxe) vanaf Brussel. Bekijk ons handige overzicht met vliegtickets naar Kuala Lumpur.

Zelf organiseren vakantie Maleisie 2 Zelf organiseren vakantie Maleisie 3

Een los vliegticket naar Maleisie boek je onder andere bij:

Losse bouwstenen binnen Maleisie boek je onder andere bij:

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.