Top10 Reistips voor vrouwen

Als je als vrouw alleen gaat reizen, moet je net even iets meer voorzorgsmaatregelen nemen dan wanneer je met een groep gaat. Hier een aantal tips die altijd handig zijn om in je achterhoofd te houden. Met dank aan Travelblog voor de lijst.

1. Neem geen onnodige risico’s. Het belangrijkste is dat je veilig bent. Neem wanneer nodig een taxi als het laat en verlaten is. Beter geld uitgeven dan in een vervelende (en te voorkomen) situatie raken.

2. Kijk naar de locale vrouwelijke bevolking en volg hun voorbeeld. Wanneer je in hele religieuze wijken bent, is het beter om je enigszins te bedekken. Ze hiervoor je eigen gedachten hierover opzij.

3. Zorg dat je altijd weet waar je bent. Een stadswandeling wordt een stuk minder leuk als je je hotel niet meer kan vinden.

4. Dat iemand je een drankje aanbiedt is aardig, maar laat het niet uit je zicht. Soms worden vrouwen gedrogeerd en hoewel je hier natuurlijk niet vanuit gaat, is het beter om zeker te zijn van je zaak. Je bent als alleenreizende vrouw immers een stuk kwetsbaarder dan gewoonlijk.

5. Naai zakjes aan de binnenkant van je kleding, bijvoorbeeld je bh. daar kan je dan iets van briefgeld kwijt. Mocht je beroofd worden, heb je altijd wat geld om weer thuis te kunnen komen. Een sok is ook een handige plek. Draag iig niet al je geld op een plek.

Lees hier de overige 5 tips voor alleenreizende vrouwen. N.B. niet al deze tips zijn relevant tijdens een bezoek aan Maleisie, het kan alleen geen kwaad altijd goed voorbereid op reis te gaan.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *