Oud en nieuw in Maleisie

In Maleisie vieren meerdere bevolkingsgroepen op hun eigen manier de jaarwisseling. Aankomend jaar vieren bijvoorbeeld de Chinezen het Chinese nieuwjaar op 14 februari; en de Chinezen zelf zijn hier niet happy mee omdat ze nu minder zullen verdienen aan Valentijn :).

Het westerse Oud en Nieuw zoals wij dat kennen wordt hier ook uitbundig gevierd; hoewel het geheel toch wel net even anders verloopt dan in Nederland (het begint eerder en eindigt ook eerder – de festiviteiten duren van 22.00 tot 1.00). Het was oorspronkelijk de bedoeling om een een groep vrienden naar Langkawi te gaan; dit ging helaas op het laatste moment niet door. Wij besloten ’thuis’ te blijven; ik vond dat ook wel leuk want nu kon ik dan de Countdown in KL meemaken. Vooraf vonden we niet veel informatie over de verschillende activiteiten in de stad. Een paar dagen voor de jaarwisseling kwam ik op TimeOutKL ineens een paar artikelen tegen en toen werd het me pas duidelijk dat er toch wel veel aan gedaan wordt in de stad. Op diverse plekken had je grote festivals en andere leuke evenementen. Zo was er hier om de hoek op het kruispunt van Bukit Bintang en Jln Sultan Ismail een enorm concert; hier stonden duizenden feestgangers uiteindelijk hun start van 2010 te vieren.

Bij KLCC Park – onder de Petronas Twin Towers – vond ook een groot feest plaats. Wij overwogen nog hier naartoe te lopen; maar zagen hier vanwege de enorme drukte vanaf. Wij hebben Oud en Nieuw uiteindelijk gezellig op het dak van ons appartementencomplex gevierd; samen met leuke kennissen en diverse medebewoners. We hadden perfect uitzicht op de festiviteiten en ook na de Countdown op het enorme vuurwerk. Vanaf ons dak konden we helaas het KLCC vuurwerk niet zo heel goed zien, maar het vuurwerk boven Bukit Bintang was super (goed zichtbaar – alsof we er naast stonden). In Maleisie kun je zelf geen vuurwerk kopen en afsteken; dit wordt georganiseerd.

Hieronder een video impressie van het Bukit Bintang vuurwerk op 1 januari 2010 om 0.00 in Kuala Lumpur. Oud en Nieuw in Maleisie is superleuk! Wij hebben een leuke avond gehad!

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *