De Aziatische Tijger ondergebracht in stichting

Nieuwssite De Aziatische Tijger, aziatischetijger.nl, is ondergebracht in Stichting Aziatische Tijger. De redactie heeft hiervoor gekozen om de continuïteit van de nieuwssite te waarborgen. Daarnaast denkt de redactie zo beter onafhankelijk te kunnen blijven en het publiek beter te kunnen bedienen.

De Aziatische Tijger, een informatiekanaal speciaal gericht op een groot deel van Azië, bestaat sinds november 2010 en maakte sindsdien een stormachtige ontwikkeling door. Elke dag weten meer mensen de website te vinden, er komen veel positieve reacties binnen en een groeiend team van enthousiaste redacteuren levert columns, reportages en reisverhalen aan.

De Aziatische Tijger is een site voor liefhebbers van oosterse culturen, verre landen en verrassende gebeurtenissen. De website brengt dagelijks actueel nieuws, reportages en achtergronden uit vijftien Aziatische landen: China, Thailand, Japan, Birma, Taiwan, Laos, Zuid-Korea, Noord-Korea, Cambodja, Vietnam, India, Indonesië, Sri Lanka, Maleisië en Singapore. Naast aandacht voor grote nieuwsfeiten is er volop ruimte voor verhalen en berichten die bij veel andere media onbesproken blijven.

Maar de redactie doet meer dan het brengen van het laatste nieuws. De nieuwssite onderscheidt zich ook door een podium te bieden aan correspondenten en reizigers die op journalistieke wijze een beeld schetsen van een Aziatisch land, de cultuur en de mensen. Veel van de redacteuren wonen in Azië, reizen er rond of hebben in de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over een Aziatisch land. Het aantal redacteuren wordt nog regelmatig uitgebreid. Naast nieuws, verhalen en reportages is er ook aandacht voor projecten die het leven van de plaatselijke bevolking verbeteren.

Daarnaast biedt De Aziatische Tijger landeninformatie en boekrecensies. In de landeninformatie is praktische informatie verzameld over de vijftien landen die door de redactie op de voet worden gevolgd, een ideaal startpunt voor wie een Azië-reis wil maken. Bij de boekrecensies verschijnen regelmatig nieuwe recensies van boeken over Aziatische landen, bijvoorbeeld reisverslagen.

Voorzitter van Stichting Aziatische Tijger is Bert Vos, secretaris-penningmeester is Ate Hoekstra. Vos en Hoekstra vormen tevens de hoofdredactie van De Aziatische Tijger. Stichting Aziatische Tijger wil lezers in Nederland en Nederlanders in Azië informeren over de actuele situatie in de genoemde landen. Daarnaast wil de stichting een brug slaan van oost naar west en in Nederland meer duidelijkheid geven over de gebeurtenissen in Azië en de opmars van Aziatische economieën. Zo hoopt de stichting vooroordelen over Aziatische landen en mensen uit de weg te helpen en de opkomst van Aziatische landen als economieën en toeristenbestemmingen in perspectief te plaatsen.

Voor het voortbestaan van Stichting Aziatische Tijger en voor de uitbreiding van de werkzaamheden, kan de stichting wel wat hulp gebruiken. De Aziatische Tijger is daarom op zoek naar donateurs, sponsors en samenwerkingsverbanden. Ziet u hier mogelijkheden toe of wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op via [email protected].

Draagt u het werk van De Aziatische Tijger een warm hart toe? Dan kunt u ervoor kiezen een donatie over te maken. Het rekeningnummer is 19.85.69.874, t.n.v. Stichting Aziatische Tijger.

De Aziatische Tijger is te vinden op aziatischetijger.nl en te volgen via @AzieTijger.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *