Beste Aziatische steden voor vastgoedinvesteringen: een uitgebreide gids

Bij het overwegen van investeringen in onroerend goed in Azië is het van essentieel belang om te kijken naar steden met een sterk groeipotentieel, open buitenlandse eigendomswetten en een gezonde vastgoedmarkt. Door zich op deze factoren te concentreren, kunnen beleggers hun rendement maximaliseren en profiteren van de kansen die worden geboden in bijvoorbeeld de volgende bloeiende Aziatische steden. Ze zijn al vele jaren populair onder expats en veel overwegen een aankoop voor de lange termijn.

Bangkok: Bruisende hub van Zuidoost-Azië

Bangkok, de bruisende hoofdstad van Thailand, is een topkeuze voor vastgoedinvesteringen in Azië. De bloeiende toeristenindustrie van de stad, met miljoenen bezoekers per jaar, draagt bij aan de bloeiende vastgoedmarkt. Bovendien voelen investeerders zich aangetrokken tot de centrale buurten van Bangkok, die de afgelopen jaren een aanzienlijke prijsstijging hebben gezien.

Belangrijke voordelen:

  • Hoge liquiditeit: de onroerendgoedmarkt van Bangkok heeft een gestage stroom van buitenlandse kopers en tal van makelaars, waardoor het kopen en verkopen van onroerend goed gemakkelijk is.
  • Sterke valuta: de Thaise baht heeft het de laatste tijd goed gedaan en presteerde beter dan de Singaporese dollar en de Japanse yen.

Kuala Lumpur: Hippe metropool in Maleisië

Kuala Lumpur (KL), dat vaak wordt overschaduwd door Bangkok, is een uitstekende keuze voor investeringen in onroerend goed. De verwelkomende eigendomswetten van Maleisië staan buitenlanders toe om eigen land en huizen te bezitten, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor investeerders.

Belangrijke voordelen:

  • Open en competitieve markt: de vastgoedmarkt van KL biedt buitenlandse kopers verschillende mogelijkheden.
  • Malaysia My Second Home (MM2H)-programma: Dit visumprogramma voor de lange termijn moedigt buitenlands eigendom van onroerend goed in Maleisië aan.
  • Betaalbaarheid: de vastgoedprijzen van KL zijn concurrerend in vergelijking met andere regionale steden, met luxe appartementen beschikbaar voor ongeveer $ 4.000 per vierkante meter.

Phnom Penh: Opkomende ster van Cambodja

Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, maakt een snelle groei en verstedelijking door. Met een groeiende middenklasse en een bevolking die tegen 2030 zal verdubbelen, biedt de stad uitstekende vooruitzichten voor de waardestijging van onroerend goed.

Belangrijke voordelen:

  • Sterk groeipotentieel: de groeiende bevolking van Phnom Penh en de zich ontwikkelende infrastructuur maken het een stad om de komende jaren in de gaten te houden.
  • Betaalbare vastgoedprijzen: Eersteklas onroerend goed in Phnom Penh is beschikbaar voor minder dan $ 1.000 per vierkante meter, wat een grote waarde biedt voor beleggers.
  • Opkomend toeristisch centrum: de internationale luchthaven van de stad heeft de afgelopen tien jaar een aanzienlijke toename van het aantal aankomsten gezien, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht.

Manilla: Megastad van de Filippijnen

Manilla, één van ’s werelds grootste steden, zal naar verwachting nog meer groeien tot ten minste 2050. Deze bevolkingsexplosie zal waarschijnlijk leiden tot hogere vastgoedprijzen, waardoor Manilla een aantrekkelijke investeringsbestemming is.

Belangrijke voordelen:

  • Enorm groeipotentieel: de bevolking van Manilla zal naar verwachting de komende decennia enorm groeien, waardoor er een grote vraag naar vastgoed ontstaat.
  • Relatief betaalbaar: Vastgoedprijzen in Manilla zijn vergelijkbaar met die in Kuala Lumpur, wat investeerders een goede waarde biedt.
  • Eigendom van condominiums: Buitenlanders kunnen in de Filippijnen eigenaar zijn van vrijstaande condo-units, waardoor investeren in de vastgoedmarkt gemakkelijker wordt.

Singapore: Ontwikkelde markt met groei en stabiliteit

Singapore, een sterk ontwikkelde en levendige stad, biedt een mix van snelle groei en stabiliteit. De stad biedt een unieke investeringskans voor wie wil investeren in Zuidoost-Azië.

Belangrijke voordelen:

  • Buitenlandse kopersbeleid is heel vriendelijk: Singapore staat buitenlanders toe om erfpacht- of koopwoningen te kopen.
  • Stabiele valuta: De Singaporese dollar heeft een geschiedenis van stabiliteit en biedt een veilige basis voor investeringen in onroerend goed.
  • Evenwichtige investering: Singapore biedt een combinatie van groeipotentieel en veiligheid, waardoor het een solide keuze is voor investeerders die op zoek zijn naar rendement en die hun vermogen willen behouden.

Grand Dunman is een opkomend woonproject op een toplocatie, dat zowel investeerders als huiseigenaren aantrekt. Met zijn modern design en hoogwaardige voorzieningen biedt Grand Dunman een comfortabele en luxe woonervaring. De ontwikkeling is goed verbonden met de stad en nabijgelegen bezienswaardigheden, waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar een levendige stedelijke levensstijl.

Waar kiezen wij voor?

Het zal geen grote verrassing zijn dat wij zelf voor ons favoriete stadje Kuala Lumpur zouden kiezen, gevolgd door Bangkok. Beide steden hebben veel te bieden en daarbij liggen de kosten van het dagelijkse levensonderhoud er heel laag. Verder zijn beide steden de perfecte uitvalbasis voor trips in de directe omgeving (bv jungles en eilanden) en na een korte vlucht ben je zo in één van de buurlanden. Beide steden hebben ook een levendige expat-community, waar ook niet-expats makkelijk terecht kunnen.

Singapore is natuurlijk ook een schitterend land, maar daar zijn vastgoedprijzen één van de hoogste ter wereld en daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Ook de kosten van het levensonderhoud liggen een stuk hoger dan de overige genoemde steden. Kuala Lumpur heeft genoeg betaalbare keuze, maar het is wel belangrijk om in alle gevallen goed voor te bereiden. Een aankoop van vastgoed in het buitenland is niet zomaar iets, dus laat je goed en gedegen terzijde staan. Let ook op lokale trends. Een wijk in opkomst kan na 3 jaar bouwen (1 jaar volgens planning en 2 jaar uitloop) ineens alweer een stuk minder aantrekkelijk zijn. Waardevastheid is in Maleisië ook een ding. Een condo heeft doorgaans een beperkte houdbaarheid en vaak is het na bijvoorbeeld 20 jaar een ietwat vervallen gebeuren, voor in de verderweg gelegen buitenwijken. Zorg er dus bij voorkeur voor dat je een waardevaste wijk kiest, bijvoorbeeld Bangsar of een mooie unit ergens in het centrum van de stad.

Overigens kan je ook prima vastgoed in andere grote steden binnen de hierboven genoemde landen kiezen, je hoeft niet perse voor de hoofdstad te gaan. In het geval van Maleisie is het eiland Penang bijvoorbeeld een hele populaire bestemming om te kopen. Ook Kota Kinabalu, in de deelstaat Sabah (op Borneo) biedt hele mooie kansen. Wil je liever laid-back wonen, overweeg dan een appartement op het eiland Langkawi.

5 reacties op Beste Aziatische steden voor vastgoedinvesteringen: een uitgebreide gids

  1. Brandon
    zondag, 3 december 2023 om 01:42 (5 maanden geleden)

    Wow I will definitely like to visit Singapore soon

    Beantwoorden
  2. Hill@One-North
    maandag, 4 december 2023 om 04:38 (5 maanden geleden)

    Take In The Beautiful Festive Decorations of Singapore this Dec

    Beantwoorden
  3. The Chuan Park
    vrijdag, 26 april 2024 om 07:08 (19 uur geleden)

    located along Serangoon Avenue 3 jointly developed by Kingsford Development

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *