Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, vaak afgekort tot KL, is de bruisende hoofdstad van Maleisië en ligt op het Maleisische schiereiland. Het is een populaire toeristische bestemming en tevens een wereldstad van formaat. De stad ligt zo’n 40 kilometer van de kust binnen de deelstaat Selangor. KL is ongeveer 243 km2 groot en er wonen ruim 8,5 miljoen mensen in de stad inclusief buitenwijken (2023). Kuala Lumpur is een veelzijdige stad, met gigantisch veel interessante bezienswaardigheden en attracties. Het is ook een geweldige bestemming als je van betaalbare luxe houdt. Bijna nergens kan je namelijk zo goedkoop van ultieme luxe genieten. Van 5-sterren hotels voor net geen €50 per nacht tot dineren in Michelin-waardige restaurants voor bedragen waar je in Nederland nog net geen voorgerecht voor hebt. Zelfs een cocktail voor een tientje in een schitterende Skybar of een verborgen speak-easy is eigenlijk een koopje.

KL is een leuke stad om een paar dagen te bezoeken tijdens je vakantie in Maleisië. Er is veel te doen in en rond de stad en daarbij is accommodatie in de stad zeer goed betaalbaar. Het is ook een prima introductie tot Zuidoost-Azië en vooral de multiculturele samenleving met Maleiers, Maleisische-Chinezen en Maleisische-Indiërs is altijd schitterend om mee te maken. De stad is compact en door een zeer goed OV-netwerk heel gemakkelijk te bereizen. Daarnaast is elke bestemming binnen en buiten de stad supermakkelijk bereikbaar met Grab, de populaire taxi-app die iedereen gebruikt.

Shoppen in één van de vele ultraluxe winkelcentra is één van de meest populaire bezigheden onder de lokale bevolking en ook toeristen laten een dagje winkelen meestal niet aan hen voorbijgaan. Verder is de stad een absoluut food-walhalla, je hebt er enorm veel variatie wat betreft eetgelegenheden. Je kunt terecht bij simpele foodcourts tot exclusieve restaurants en alles dat ertussenin zit. Lekker eten is onder locals, expats en toeristen vaak de belangrijkste tijdsbesteding in de stad.

Eerste keer Kuala Lumpur

Als je voor de eerste keer naar Kuala Lumpur gaat heb je waarschijnlijk een hoop vragen en nog meer onduidelijkheden. Na ons grote avontuur (ooit woonden we 4 jaar) in het centrum van de stad is het onze favoriete metropool en kennen we de stad uit ons duimpje. Later kwamen we er nog diverse keren, waaronder een aantal trips met onze twee kinderen. Na alle keren dat we er waren kunnen we zeggen: Sla een bezoek niet over en boek bij voorkeur minimaal 3 overnachtingen in de stad om er een goede indruk van te krijgen. Wij verblijven inmiddels makkelijk een week of langer in de stad, zo leuk is het er altijd!

Lees hier alle handige informatie als je voor de eerste keer naar Kuala Lumpur gaat.

Stad van contrasten

Naast moderne wolkenkrabbers, vind je er ook veel prachtige oude gebouwen uit vroegere tijden. Het contrast uit zich op meerdere manieren. Je ziet afwisselend moderne shopping malls met daarnaast simpele kraampjes langs de weg. Er rijden enorm dure auto’s rond met daarnaast veel oudere auto’s en ontelbaar veel brommers in de buitenwijken. Echte armoede heb je bijna niet meer in het centrum van Kuala Lumpur, hoewel er natuurlijk wel buitenwijken zijn die je bijna als sloppenwijken zou kunnen typeren. Locals die binnen het toeristische centrum wonen hebben het meestal niet zo slecht. In KLCC, het hart van de stad, heb je dan ook alleen maar luxe hotels, afgewisseld met grote bedrijfspanden en peperdure appartementencomplexen.

Kuala Lumpur is een schone stad, het zit qua mate van hygiëne grofweg tussen Singapore en Jakarta in. Vooral het toeristencentrum is vrij schoon en opgeruimd. Er zijn echter plekken in de stad waar je liever nooit had willen zijn zo vies dat het er is. Wijk even af van de gebaande paden en je merkt snel dat ook Kuala Lumpur een stad in te tropen is, met alle nadelen van dien. Kijk bijvoorbeeld niet vreemd op als je in achteraf gelegen steegjes kakkerlakken en ratten over straat ziet lopen. Je kan dit soort steegjes sowieso beter vermijden.

Een relatief veilige stad

Kuala Lumpur is een veilige stad en vooral in het centrum hoeven toeristen zich nergens zorgen te maken. Overdag is het vrijwel overal veilig, maar ’s avonds laat zijn er wel wat plekken waar je als toerist beter weg kunt blijven. Nu zijn dit sowieso geen toeristische plekken, dus is de kans dat je daar terecht komt uitzonderlijk klein. Wij kwamen als expats destijds overal met onze lokale vrienden, van eettentjes in achteraf gelegen wijken tot uitgaanstraten in het centrum. Nooit voelden we ons er onveilig, zelfs niet als we na middernacht nog ergens op straat liepen.

Toeristen vallen ‘s avonds vaak goed op, helemaal als je met een cameratas over straat loopt. Let erop dat bagsnatchen een hardnekkig probleem is. Dat bagsnatchen gaat lang niet altijd om tasjes, maar inmiddels vooral om dure telefoons. Hou daarom altijd je telefoon op zak als je over straat loopt. Hou ook je tas om je schouder of laat bij voorkeur je tas thuis als je ’s avonds op pad gaat.

Je leest vooral vaak teksten als: “Niet minder veilig dan Amsterdam” of “Doe er niet wat je ook niet in Nederland zou doen” en dat vat de veiligheid van de stad prima samen.

Wat is er allemaal te doen in de stad

Vanzelfsprekend is de iconische Petronas Twin Towers één van de grootste trekpleisters van de stad. Verder is de avondmarkt langs Petaling Street een plek die je niet mag overslaan. Ook geweldig is een bezoek aan de Batu Caves, die net buiten de stad liggen (maar makkelijk bereikbaar zijn). De enorme grote Thean Hou tempel is ook een must-see, zeker rond Chinees Nieuwjaar. In het centrum heb je verder nog de Saloma Link Bridge, een kleurrijk verlichte brug die vooral ’s avonds erg sfeervol is.

De stad heeft een enorme waslijst aan toffe attracties en bezienswaardigheden. Je kunt je er vaak makkelijk meerdere dagen prima vermaken, vooral als je van winkelen en lekker eten houdt. Kuala Lumpur is een absoluut shopping walhalla met vele tientallen overdekte winkelcentra op loopafstand van elkaar. Daarnaast heb je diverse toffe attracties die je zeker niet gemist mag hebben. Bekijk hier een handig overzicht met alle populaire attracties in Kuala Lumpur.

Bekijk hieronder wat je zoal allemaal in en rond Kuala Lumpur kunt doen.

Kuala Lumpur vormt verder het startpunt van de volgende populaire attracties en bezienswaardigheden in de regio: Broga Hill, Bukit Tabor, Bukit Tinggi, FRIM Forest Reserve, Genting Highlands, iCity Shah Alam, Pulau Ketam, Kuala Gandah, Kuala Selangor (vuurvliegjes), Malakka, Pangkor, Port Dickson, Sepang Circuit enTaman Negara Nationaal Park.

Gigantische veel winkelcentra

Kuala Lumpur is internationaal bekend als het ultieme winkelparadijs. In het centrum van de stad heb je een groot aantal luxe winkelcentra met vele honderden winkels per complex. De meeste malls liggen in de populaire toeristenwijk Bukit Bintang en alles draait er om winkelen. Winkelcentra zijn dagelijks van 10.00 tot 22.00 geopend, 7 dagen per week. Je hoeft zo’n winkelcentrum overdag niet te verlaten, want naast winkels heb je er diverse andere faciliteiten zoals restaurants, spa’s, bioscopen, bowlingbanen en meer. Je hebt meerdere keren per jaar een salesperiode. De periodes met de hoogste kortingen zijn augustus (Mega Sale) en rond Kerst (Christmas Sale). Een ander moment met uitverkoop ligt rond Chinees Nieuwjaar.

Onze favoriete mall is Pavilion KL. Hier is het altijd gezellig en er zijn aardig wat winkels waar we daadwerkelijk wat kopen. De aangrenzende malls zijn ook allemaal stuk voor stuk heel leuk. Ook komen we altijd met groot plezier bij The Gardens (met aangrenzend Mid Valley Megamall). Ook hier is het weer altijd heerlijk winkelen geblazen.

Lees alles over de winkelmogelijkheden en winkelcentra in Kuala Lumpur.

Heerlijk eten en drinken

Kuala Lumpur is één van de “food capitals of the world” en ook binnen Zuidoost-Azië zelf wordt KL als geweldige eet-bestemming gezien, wat betekent dat men er soms puur naartoe reist voor het eten. Zelden zie je zo’n enorm aanbod aan restaurants, eettentjes, foodcourts en eetstraten. En wat te denken van de vele honderden (misschien wel duizenden) losse hawkers aan de weg. Alles draait in de stad om eten en om lekker eten in het bijzonder.

Lekker eten is in KL overigens een relatief begrip. Als jij zegt dat restaurant A super is, zegt een ander dat ze daar wel eens gegeten hebben en dat ze het vergelijkbare restaurant B toch net wat beter vonden. Zo werkt het in KL, iedereen heeft zijn eigen top 10 favoriete eetplekjes en zal ook altijd iedereen naar deze plekjes meenemen. Zo hebben wij in 4 jaar tijd honderden eettentjes ontdekt, waarbij de één vaak niet onder deed voor de ander. In Kuala Lumpur eet je overigens vrijwel standaard buiten de deur en dus is het elke avond feest.

Sla een foodcourt niet over. Het is leuk avondje uit voor toeristen omdat het naast de hoge kwaliteit ook goed bereikbaar is (al dan niet na een kort ritje met een Grab). Sommige plekjes liggen in het centrum van de stad, anderen in de buitenwijken. Ons favorieten foodcourt is al jaren K88 langs Old Klang Road, maar ook bij Hutong onderin winkelcentrum Lot10 in het centrum van de stad zijn we vaak te vinden. In het centrum heb je nog Jalan Alor, de eetstraat met aan beiden zijden tig toffe lokale eettentjes.

Omdat het onmogelijk is om elk goed restaurant in Kuala Lumpur te noemen, verwijzen we naar de pagina met eetgelegenheden waar we diverse restaurants en andere eetgelegenheden (zoals foodcourts of losse hawkers) beschreven hebben. Lees alles over heerlijk eten en drinken in Kuala Lumpur.

Accommodaties

Kuala Lumpur heeft een groot aantal hotels, guesthouses, B&B’s en hostels. Niet alleen reizigers die wat luxe willen tijdens hun verblijf in de hoofdstad, maar ook reizigers met een minder ruim budget kunnen prima terecht in het centrum van de stad. Naast grote 5-sterren hotels, heb je ook een ruim aanbod aan gezellige, sfeervolle boutique hotelletjes. Verder heb je diverse guesthouses en B&B’s, soms op zeer centrale locaties. Backpackers hebben ook voldoende keuze, je kunt al vanaf RM30 per nacht in de stad overnachten, maar reken dan wel op een bed op een slaapzaal.

De prijs van een overnachting in een 5-sterren hotel is in Kuala Lumpur vaak heel laag. Nergens ter wereld betaal je zo weinig voor zoveel luxe. Als je ruim vooraf boekt heb je meestal de beste prijs. Middenklasse hotels zijn vaak ook goed betaalbaar, maar soms loont goed zoeken want het komt regelmatig voor dat je voor hetzelfde geld in een 5-sterren hotel kunt verblijven. Soms heb je al wat vanaf €50 per kamer per nacht.

Reis je met het gezin? Overweeg dan een condo (een appartement in een wooncomplex met faciliteiten) via Airbnb. Wij het doen het inmiddels al jaren op deze manier, omdat een condo alles heeft dat we zoeken. Een ruime keuken, meerdere slaapkamers, een gym en groot zwembad en vaak op een strategische locatie. In het verleden huurden we er een auto bij, maar inmiddels doen we alles met de Grab. Daarbij proberen we ook altijd iets op loopafstand van een metrostation te vinden.

Op de pagina over accommodaties in Kuala Lumpur gaan we in op de verschillende accommodaties per wijk, de beste manier om een reservering te doen en geven we een overzicht met de meest populaire plekjes. Lees alles over de verschillende soorten accommodaties in Kuala Lumpur.

Uitgaan in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een bruisende hoofdstad waar veel expats wonen. Ook zijn er vele duizenden reizigers die een nachtje in de stad verblijven. Ook locals houden zo nu en dan van een leuk avondje uit. Je hebt dan ook een flink aantal populaire wijken waar je leuke barretjes en danstenten hebt. Het belangrijkste uitgaansgebied van de stad is Changkat Bukit Bintang; een straat vol barretjes die tot de vroege uurtjes open zijn. Changkat Bukit Bintang ligt, zoals de naam al aangeeft, in de wijk Bukit Bintang in het centrum van Kuala Lumpur. Dichtbij Changkat ligt de bekende eetstraat Jalan Alor en hier heb je tevens een dichte concentratie met backpackaccommodaties.

Andere populaire uitgaansgebieden vind je langs Jalan P. Ramlee (o.a. Beach Club), diverse tentjes dichtbij Suria KLCC, Chinatown (vooral wat kleine barretjes bij de hostels), Bangsar (terrasjes), diverse tentjes in de wijk Mutiara Damansara en de vele gezellige barretjes en restaurants aan de Asian Heritage Row.

Skybars

Kuala Lumpur is een wereldstad vol enorme wolkenkrabbers. Het is dus niet vreemd dat je tientallen restaurants en barretjes hebt op de hoogste verdiepingen van deze gebouwen. Tijdens een drankje of een maaltijd kun je van schitterende uitzichten genieten. De volgende Skybars/Rooftop bars zijn absoluut een bezoek waard en de perfecte plek om je verblijf in Kuala Lumpur in stijl af te sluiten (of te beginnen).

  • Heli Lounge Bar
  • Rootz Rooftop Bar (boven Lot10)
  • Sky51
  • Traders Skybar
  • Fuego
  • Man Tao
  • Roofino
  • Marini’s on 57
  • Vertigo Sky Bar (Banyan Tree KL, naast Pavilion KL winkelcentrum)

Koffietentjes

Kuala Lumpur heeft ontelbaar veel gezellige en vooral goede koffietentjes. In het centrum, maar vooral erbuiten, heb je tientallen koffietentjes waar bevlogen baristas op je wachten om hun beste bakje koffie voor je te zetten. Bonen branden ze meestal zelf of ze werken samen met een koffietentje dat eigen bonen brandt.

Bekijk hieronder onze favorieten:

  • Antipodean Café
  • Artisan Roast Coffee
  • Chilla Cup
  • Coffea Coffee
  • Coffeelab
  • Coffee Stain by Joseph
  • CoffeeSociété
  • Departure Lounge
  • Garage 51
  • LOKL Coffee Company
  • Real and Wholesome (R.A.W.)
  • Top Brew Coffee Bar

Naast de kleinschalige koffietentjes heb je ook nog een paar populaire koffieketens in Kuala Lumpur. Espressamente illy en Plan B zijn kleine ketens, met enkele vestigingen in KL: Espressamente illy, Dome, Gloria Jean’s Coffees, Old Town White Coffee, Pacific Coffee Company, Plan B, San Francisco Coffee, Starbucks en The Coffee Bean & Tea Leaf.

Lees hier alles over onze favoriete koffietentjes in Kuala Lumpur.

Wijken en regio’s in Kuala Lumpur

Als toerist is het soms onduidelijk wat ze bedoelen met KLCC, de Golden Triangle, Bukit Bintang, Ampang, Bangsar of Petaling Jaya. Dit zijn populaire wijken in en rond Kuala Lumpur. Kuala Lumpur bestaat uit een centraal deel (KLCC of Kuala Lumpur City Centre) met hier binnen veel hotels en populaire attracties zoals de Petronas Twin Towers & winkelcentrum Suria KLCC, Menara KL en veel meer toeristische hoogtepunten. Buiten KLCC heb je ook meerdere populaire wijken (en tevens toeristische centra) zoals Bukit Bintang, Bangsar, Chinatown en Ampang.

Lees alles over de verschillende toeristische wijken in Kuala Lumpur.

Tips

In de vier jaar dat we zelf in de stad gewoond hebben en tijdens onze losse reizen naar deze fijne stad, maakten we een hoop mee. Dit heeft een flink aantal handige tips opgeleverd.

Bekijk hier alle tips die van pas komen bij een stedentrip naar Kuala Lumpur.

Geschiedenis

Kuala Lumpur werd in 1857 gesticht op een strategische plek waar een groep Chinese arbeiders zich vestigden, precies waar twee belangrijke rivieren bij elkaar kwamen. De start was op zijn minst stroef te noemen; dood en verderf stond in die tijd centraal en niemand zou denken dat het ooit zou uitgroeien tot de bruisende stad die het nu is. Toen in de omgeving van de nederzetting een enorme hoeveelheid tin gevonden werd, kwam alles in een stroomversnelling. Het gevolg was een explosieve groei in rijkdom en welvaart waarbij de stad over de eeuwen heen uitgroeide tot een enorme metropool.

Lees hier alles over de geschiedenis van Kuala Lumpur.

Beste periode en klimaat

Kuala Lumpur heeft het hele jaar door te maken met een tropisch klimaat. Dit betekent dat het er standaard warm en vochtig is, met bijna dagelijks een korte maar flinke bui. Er is tussen juni en september sprake van een milde regentijd. In de praktijk merk je er nauwelijks wat van want in de overige maanden regent het meestal niet minder vaak (maar het is dan wel beduidend warmer in de stad). Buien vallen meestal aan het einde van de middag, rond 16.00/17.00. Donkere wolken trekken dan vrij snel de stad in en voor je het weet regent het keihard. Meestal is zo’n bui na een half uurtje wel weer voorbijgetrokken. Soms regent het langer achtereen, maar dit soort regendagen zijn jaarlijks op één hand te tellen.

In de maanden juli en augustus heeft de regio waarin Kuala Lumpur ligt vaak te maken met ernstige smog. De hoeveelheid stofdeeltjes in de lucht nemen dan soms gevaarlijke waarden aan en de lokale bevolking loopt dan tijdelijk met mondkapjes op over straat. De smog is het gevolg van bosbranden op Sumatra en Borneo. Als het dagen achtereen niet geregend heeft in Kuala Lumpur, heeft de stad ook vaak met smog te maken door uitlaatgassen als gevolg van de enorme verkeersdrukte.

De maanden november, december en begin januari zijn het koelst. Soms heeft de stad dan te maken met temperaturen die rond 23°C liggen. In dezelfde periode volgen meerdere vieringen elkaar in rap tempo op. Rond eind oktober heb je de Deepavali viering. Eind december worden in Maleisië Kerst en ook Oud en Nieuw gevierd. Meteen hierna staat alles alweer in het teken van het komende Chinese Nieuwjaar, hoewel eerst nog medio januari Thaipusam gevierd wordt. Door al deze vieringen is het altijd een gezellige boel in Kuala Lumpur. Vooral tijdens Chinees Nieuwjaar zijn er veel vieringen en festivals en de hele stad is dan in een feeststemming. Dit is voor toeristen ook één van de mooiste periodes om de stad te bezoeken.

Vervoer

Er zijn verschillende manieren om in de stad rond te reizen. Het makkelijkst is de Grab. Vrijwel iedereen reist op deze manier door de stad. Je installeert de app vooraf op je telefoon, zodat je al de benodigde betaalgegevens kan invoeren. Vervolgens kan je de app direct bij aankomst in het land gebruiken.

Voor de deur bij de hotels staan verder altijd wel wat taxi’s op klanten te wachten. Deze rijden altijd op de meter. Als je een taxi op straat aanhoudt, willen ze niet altijd op de meter rijden. Ook hier is Grab eigenlijk de fijnste oplossing (en de reguliere taxi’s zijn ook bij Grab aangesloten).

In het centrum kan je verder de monorail, de MRT (Mass Rail Transit) en de LRT (Light Rail Transit) gebruiken. Er zijn diverse metrostations door het centrum verspreid. Binnen Bukit Bintang, KLCC en Chinatown kun je alles te voet doen. Er is een voetgangersbrug (met airco) die de shopping malls van KLCC verbindt met de shopping malls in Bukit Bintang. Ook heb je de GOKL-busdienst. Dit is een gratis dienst met diverse bussen die de drie belangrijkste wijken in het centrum – Bukit Bintang, KLCC en Chinatown – met elkaar verbinden. Als laatste kun je nog een gewone bus nemen. Door heel het centrum rijden stadsbussen rond, die je voor lage bedragen naar je bestemming brengen.

Lees alles over vervoer binnen Kuala Lumpur.

Busstations

Er zijn meerdere busstations in Kuala Lumpur. Pudu Sentral is het centrale busstation. Hier komen alle stadsbussen langs. Naast Pudu Sentral heb je nog een paar andere busstations, vaak corresponderen ze met de richting waar de bussen naartoe rijden. Zo ligt er een busstation in het zuiden van Kuala Lumpur – Bandar Tasik Selatan station – en hier vandaan vertrekken de bussen die bestemmingen in het zuiden aandoen. Verder heb je KL Sentral Bus Station Terminal waar o.a. de bussen naar KLIA vandaan vertrekken. Hentian Duta is het busstation met diverse lijnen richting het noorden van het land.

Lees alles over de lokale en regionale busstations in Kuala Lumpur.

Treinstation

Het centraal station van Kuala Lumpur ligt aan de rand van het centrum van de stad. Vanaf het treinstation vertrekken dagelijks diverse treinen richting het noorden en zuiden van het land. Hier vertrekken ook nachttreinen naar Bangkok en Singapore. Ook komen bij KL Sentral alle metrolijnen samen. Verder heb je er de opstaphalte voor de monorail die naar het centrum gaat.

Lees alles over KL Sentral, het centraal station van Kuala Lumpur.

Luchthavens

Er zijn meerdere luchthavens in de omgeving van Kuala Lumpur. De intercontinentale vluchten komen allemaal aan op KLIA T1. Dit is de nationale luchthaven van Maleisië. Als je vanuit Nederland naar Maleisië vliegt, kom je op deze luchthaven aan. Dichtbij KLIA T1 ligt KLIA T2 en hier vandaan vertrekken o.a. de Air Asia vluchten. Het dichtst bij Kuala Lumpur ligt Subang Airport. Hier vertrekken diverse vluchten naar bestemmingen binnen Maleisië en naar enkele buurlanden. Het voordeel van Subang Airport is dat je veel minder ver hoeft te reizen voor je vlucht want vanaf het centrum ben je in 25 minuten bij deze kleine maar fijne luchthaven.

Lees alles over de luchthavens rond Kuala Lumpur.

Hoe kom je er?

De stad is het hele jaar door prima te bezoeken en prijzen van vliegtickets hangen meestal samen met het seizoen. Zo is het in het hoogseizoen flink duurder vergeleken het laagseizoen. Momenteel kost een retourtje Schiphol – KL zo’n €600 met stopover in het laagseizoen en zo’n €1200 in het geval van een rechtstreekse vlucht in het hoogseizoen.

De meeste reizigers komen als ze rechtstreeks vanaf Amsterdam komen aan op KLIA, Kuala Lumpur International Airport. Daar neem je of de taxi of de trein (KLIA Ekspres). De bus is ook een mogelijkheid, maar die doet er veel langer over (maar is wel weer veel goedkoper). KLIA Ekspres is het goedkoopst en brengt je het snelst naar het centrum van Kuala Lumpur. Daar vandaan moet je echter nog naar je hotel reizen. Om die reden heeft de taxi vaak de voorkeur, hoewel een rit met de taxi duurder is, word je wel voor de deur van je hotel afgezet (en uiteindelijk duren beide manieren even lang).

Kuala Lumpur is vanuit andere delen van Maleisië in veel gevallen het beste met het vliegtuig te bereiken. Budgetreizigers hebben waarschijnlijk een voorkeur voor de streekbus, maar hoewel de kosten hiervan vaak zeer laag zijn, ben je in veel gevallen ook veel langer onderweg.

Nederlandse ambassade in Maleisië

De Nederlandse ambassade heeft een bezoekersbalie in Menara Naza in de wijk KLCC. Hier kun je terecht met vragen zoals vermissing paspoort of het opvragen van documenten. Een bezoek werkt op basis van een afspraak die je vooraf online maakt.

Naza Tower Unit 1-12, Level 12, Naza Tower
No. 10, Persiaran KLCC, Platinum Park
50088 Kuala Lumpur
Telefoon: +60 321686200
Openingstijden: ma t/m do 8.30 – 11.00
Website

Je komt er makkelijk met een Grab, of je pakt de gele Putrajaya metrolijn en stapt uit bij metrostation Persiaran KLCC of metrostation Conlay (in beide gevallen een paar minuten lopen naar het Naza bedrijvencomplex).

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, PANGEA Travel, KidsReizen of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep ‘Vrienden van Maleisië’ of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *