Black Sand Beach

Er gaan meerdere theorieën de ronde over het ontstaan van het ‘zwarte strand’. Sommigen beweren dat dit het resultaat was van vroegere oorlogen, anderen geloven dat de onderstroming schepen liet zinken.

black-sand-beach-langkawi-1

black-sand-beach-langkawi-2

Ook is er vanzelfsprekend (zoals in zoveel gevallen op het eiland) een legende op van toepassing. Locals dachten eeuwenlang dat de oorsprong van het zwarte strand te maken had met de mytische half-reus, half-arend genaamd Garuda. Garuda ontvoerde een Chinese prinses om haar te huwen, maar de prinses had haar hart al vergeven aan haar verloofde, een Romeinse prins. Een gevecht was het gevolg, waarbij de Garuda als gevolg terugkeerde naar zijn thuisland op het eiland Langkawi. De prins liet het er niet bij zitten en volgde Garuda om het gevecht daar voort te zetten. Uiteindelijk won de prins en leefde hij en zijn prinses nog lang samen op het eiland. De Garuda verdween, met het zwarte strand als gevolg.

black-sand-beach-langkawi-3

black-sand-beach-langkawi-4

Wat de waarheid ook mag zijn, het strand heeft zwarte vlekken, wat bijzonder is vergeleken de andere stranden op het eiland. Hierdoor is het uiteindelijk een toeristische attractie geworden, terwijl het eigenlijk niet zo heel veel voorstelt.

black-sand-beach-langkawi-5

black-sand-beach-langkawi-6

We dachten vroeger, toen wij het strand nog nooit gezien hadden, dat het hele strand gewoon pikzwart was, maar als je het zo ziet is het meer een vies strand met een mooie naam. Het strand is dan misschien niet het mooiste strand op het eiland, de locatie is wel schitterend, de noordzijde van het Langkawi is hier zo goed als uitgestorven; je kunt hier heerlijk in alle rust van de prachtige uitzichten en omgeving genieten.

black-sand-beach-langkawi-7

black-sand-beach-langkawi-8

Wanneer je de parkeerplaats oprijdt, zie je direct diverse kleine winkeltjes waar je souvenirs, kleding, snacks en drinken kunt kopen. Prijzen zijn laag. Direct achter het doolhof van winkeltjes loopt een lange trap naar het strand dat veel lager ligt.

black-sand-beach-langkawi-9

black-sand-beach-langkawi-10

Hoe kom je er?

Black Sand Beach ligt in het noorden van Langkawi. Op zo’n 20 kilometer vanaf Kuah. Als je met de brommer van het gebied Burau Bay naar Kuah rijdt, dan zie je het strand vanzelf. Black Sand Beach ligt vlakbij het dorpje Padang Lalang.

Kaart

1Pingbacks & trackbacks op Black Sand Beach

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *