Prepaid Sim-Only kopen op KLIA

Op KLIA kun je direct bij aankomst een prepaid simkaart (sim-only) kopen, inclusief zgn. ’top-up’. Direct rechts naast de uitgang (openbaar deel) vind je een celcom shop. Hier kun je een kaart halen. De knuffelwinkel (ook rechts naast de ingang) verkoopt de simkaarten van Hotlink. Ik koop zelf ook altijd een hotlink kaart, hier heb ik zelf de beste ervaringen mee. Wel is het soms jammer dat het nummer vervalt wanneer de simkaart 3 maanden niet is gebruikt.

De simkaart van Hotlink kost RM20 (ongeveer 4,20 euro). De simkaart bevat nauwelijks beltegoed. Dit kun je er dan direct bijkopen, de top-up kaart. Je hebt al een top-up Hotlink kaart van RM30 (waar je al best lang mee kunt bellen).

Als je de nieuwe simkaart voor het eerst activeert, dan duurt het een uur voordat je het beltegoed op de kaart kunt zetten. Het toevoegen van beltegoed is makkelijk, volg de instructies op de kaart (*111*14-cijferige-topup-code#).

Een lokaal nummer is vooral makkelijk als je in Maleisie wilt bellen. Je kunt bijvoorbeeld zo goedkoop en gemakkelijk het hotel waar je verblijft laten weten dat je wat later arriveert. Wanneer je met de simkaart naar Nederland belt is een top-up kaart snel op. Het is echter altijd nog goedkoper dan wanneer je je eigen Nederlandse mobiele nummer gebruikt om naar Nederland te bellen.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *