MotoGP 2009 Maleisie weekend om de hoek

Nog even en barst er weer een raceweekend los op het circuit van Sepang net buiten de hoofdstad Kuala Lumpur. Op 25 oktober 2009 wordt de MotoGP hier verreden; één van de grotere evenementen (na F1 en A1GP). De MotoGP is echter hier in Maleisie niet zo heel erg populair; aangezien kaarten heel zeer goedkoop zijn. Er worden twee soorten toegangskaarten verkocht; Main Grandstand Panoramic View tickets en K1 Grandstand tickets. Waarschijnlijk kun je aan de ‘deur’ nog wel goedkopere tickets kopen, maar waarom zou je als je nagaat dat de Main Grandstand tickets RM80 per ticket kosten (omgerekend ongeveer €16). De K1 tickets kosten maar RM30 per ticket; hoe goedkoop kan het zijn.

Ik geef toe dat je er natuurlijk nog niet bent wanneer je alleen de tickets koopt; je zult ook een vliegticket moeten kopen. Daarnaast moet je ook nog voor de accommodatie betalen. Ben je echter al (als toerist bijvoorbeeld) in Maleisie; dan is het een leuk (zon)dagje uit. Je kunt overigens ook nog de speciale ticketaanbieding kopen; je krijgt er dan een pet en een t-shirt bij. Dit kost RM50 per ticket voor een K1 ticket, en RM100 per ticket voor een Main Grandstand ticket. Na het lezen van veel reviews heb ik besloten de K1 tickets te kopen; aangezien je dan pal voor een grote scherpe bocht zit en de rijders van ver ziet aankomen. De Main Grandstand is leuk, maar meestal valt de actie op het rechte stuk wat tegen. De kaarten heb ik vooraf online besteld en betaalt met creditcard. Je kunt echter ook naar KL Sentral (het grote treinstation van Kuala Lumpur); hier vind je een ticketbooth van de MotoGP in de centrale hal (tegenover de Komuter ticketbalie) en er is tevens een officieel Sepang Circuit kantoortje (loop het ‘steegje’ in waar je het kantoor van Air Asia ziet).

Aangezien een taxirit vanaf Kuala Lumpur naar Sepang best aan de prijs is (+RM80 enkele reis vanaf het centrum van Kuala Lumpur); kun je beter de bus nemen. Een mogelijkheid is een goedkope bus vanaf KL Sentral naar LCCT; van hieruit neem je dan de bus of taxi voor een paar ringgit naar het circuit. Sepang circuit biedt zelf ook vervoer aan; de Skybus. Deze vertrekt onder andere vanaf KLCC in Kuala Lumpur; en kost RM15 voor een enkele reis. Deze bus vertrekt elk uur tussen 10.00 – 15.00 en terug tussen 17.00 – 22.00.

1Pingbacks & trackbacks op MotoGP 2009 Maleisie weekend om de hoek

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *