Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Monitor lizard

De monitor lizard stamt af van de Varanidae-familie. Onder deze familie valt ook de grote 'Komodo Dragon', een reuzevaraan die alleen voorkomt op een aantal eilanden in centraal Indonesie. Op het eiland Langkawi leven enorm veel monitor lizards. Vooral in het minder drukke noordelijke deel van het eiland kom je ze regelmatig tegen langs de wegen of in en rond de vele kleine dorpjes. Helaas kom je de lizards ook soms platgereden op de weg tegen. Wij namen een paar keer zelf de taxi en het viel toen op dat automobilisten niet altijd even voorzichtig rijden; waardoor het niet makkelijk is een monitor op de weg te ontwijken.

De monitors zijn normaal gesproken erg schuw als het om mensen gaat. Als je er bijvoorbeeld een langs de weg ziet, dan is het beest vaak al in de struiken verdwenen voordat je je fotocamera hebt opgestart. Rond het Berjaya Langkawi Resort heb je ook flink wat monitor lizards. Er is er zelfs één die gewoon tussen de mensen rondloopt, en absoluut geen angst kent naar mensen (en ook geen vlieg kwaad doet). Dit is meteen een prachtexemplaar van ruim een meter (zonder de lange staart gerekend). Deze monitor neemt overigens bijna dagelijks een duik in het zwembad van het resort; meestal wanneer er niemand in het water aanwezig is.

Monitor lizard 1 Monitor lizard 2

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.