Fine dining restaurant Lafite

Lafite is een populair restaurant in Kuala Lumpur. Het is één van de meest luxe restaurants; het werd in 2009 nog uitgeroepen tot het beste fine dining én beste Franse restaurant van Kuala Lumpur. Wij wilden op 1e kerstdag eens lekker uit eten, en waren enthousiast geraakt van een artikel in TimeOut KL (een populair magazine in Kuala Lumpur) waar Lafite flink werd opgehemeld.

Hoewel het niet een sterrenrestaurant is werkt er wel een zeer goede en internationaal bekende chef in de keuken bij Lafite, Damon Campbell. Dat hij goed is hebben we zelf mogen meemaken. We hebben er werkelijk heerlijk gegeten en op een paar kleine minpuntjes na was alles bij Lafite perfect. Voor toeristen zijn de prijzen best te doen voor zo’n luxueuze maaltijd. Een normaal etentje kost ongeveer RM300 per persoon. Dit is voor de lokale bevolking een enorm hoog bedrag, maar voor bijvoorbeeld toeristen als afsluit diner op de laatste avond in Kuala Lumpur valt het best mee. Ze hebben er heerlijke wijnen waar wij echt van genoten hebben (vanaf RM55 per glas, RM185 per fles; er waren ook flessen van RM13.500 !?).

Menu tijdens Kerst bij Lafite

Lafite is te vinden in het centrum van Kuala Lumpur; het is gelegen onderin het 5-sterren Shangri-La Hotel (kaart en wikimapia). Dit hotel ligt aan Jalan Sultan Ismail, een kort taxiritje vanaf Bukit Bintang aan de rand van KLCC.

Voorgerechten bij Lafite

Ondanks het heerlijke eten waren er ook een paar kleine minpuntjes. Zo vonden we het ietwat vreemd dat broodjes vooraf en de chocolade stukjes achteraf wel onderdeel van ons diner waren, maar het ‘aangeboden’ glas spa rood bleek los op de rekening te staan (a RM22 per glas excl. tax). Dit is normaal gesproken geen probleem, maar dan moet het niet op deze wijze worden gedaan. Als iemand mij direct bij aankomst vraagt of ik een glas water (gewoon of bruisend) wil in plaats van of ik ‘vooraf wat wil drinken’ dan verwacht ik hier niet voor te betalen. Daarnaast gingen de eerste paar gangen te snel, er zat nauwelijks wat tijd tussen (nu kan dit ook met het kerstarrangement te maken hebben; het waren immers aardig wat gangen).

Hoofd gang bij restaurant Lafite

Al met al begrijp ik prima dat dit restaurant als het beste restaurant is betiteld. Zelden hebben we zo lekker gegeten en zelden maakten we zo’n goede (efficiënte) bediening mee. Het hele sfeertje in Lafite is ook super; het Shangri-La hotel is natuurlijk een topklasse hotel (5 sterren) waar je al voor rond de €120 per nacht verblijft.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *