Lake Gardens

Lake Gardens (Taman Tasik Perdana) is het grootste park van Kuala Lumpur. Ondanks de zeer centrale ligging, wordt het prachtige park door weinig toeristen bezocht. Dit ligt enerzijds aan de niet makkelijk vindbare locatie. Alleen als je goed bekend bent in de hoofdstad, is het park makkelijk te vinden. Een andere reden waardoor het park weinig bezocht wordt is omdat het vaak erg warm is in de buitenlucht. Het is aangelegd in 1888 en is 92 hectare groot. Binnen het park heb je twee kleine meren die met kanalen met elkaar verbonden zijn, en het bevat verder diverse attracties.

lake-gardens-kuala-lumpur-1

lake-gardens-kuala-lumpur-2

lake-gardens-kuala-lumpur-3

Attracties en bezienswaardigheden

Je hebt er o.a. een vogelpark, orchideeëntuin, hibiscustuin, vlinderpark, hertenpark en een planetarium. Dichtbij Lake Gardens heb je (op loopafstand) ook diverse andere – vooral culturele – attracties.

lake-gardens-kuala-lumpur-4

lake-gardens-kuala-lumpur-5

lake-gardens-kuala-lumpur-6

Het vogelpark is de grootste van heel Zuidoost-Azië. Vooral de enorme ‘Free-flight Walk-in Aviary’ (volière) met meer dan 3000 vogels is fantastisch. De entreeprijs bedraagt RM48 voor volwassenen en RM38 voor kinderen. Het vogelpark is dagelijks geopend tussen 9.00 en 18.00. Bij het planetarium kun je naar het uitkijkpunt, van hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het park. De orchideeëntuin bevat zo’n 800 verschillende soorten orchideeën. In het weekend kun je de bloemen hier ook kopen. In de vlindertuin vliegen zo’n 6000 vlinders, 120 verschillende soorten.

lake-gardens-kuala-lumpur-7

lake-gardens-kuala-lumpur-8

lake-gardens-kuala-lumpur-9

Naast het meertje heb je een klein restaurant en hier kun je tevens een waterfiets of kleine roeiboot huren (tip: neem een paraplu mee voor de hitte). Los van de populaire attracties kun je er natuurlijk ook gewoon lekker wandelen (hoewel het er overdag soms niet uit te houden is vanwege de hitte).

lake-gardens-kuala-lumpur-10

lake-gardens-kuala-lumpur-11

lake-gardens-kuala-lumpur-12

Er is verder ook aan de kleintjes gedacht, er is namelijk een grote kinderspeeltuin binnen het park te vinden. Vergeet daarnaast niet het National Monument te bezoeken, dat naast Lake Gardens ligt (ook op loopafstand).

lake-gardens-kuala-lumpur-13

lake-gardens-kuala-lumpur-14

lake-gardens-kuala-lumpur-15

Openingstijden van de attracties

Vogelpark: 9.00 – 18.00
Vlindertuin: 9.00 – 18.00
Planetarium: Dagelijks van 9.00 tot 16.30 (maandag gesloten)
Botanische tuinen: Dagelijks van 7.00 tot 20.00

Entreeprijzen

Vogelpark: RM48 volwassenen, RM38 kinderen
Vlindertuin: RM20 volwassenen, RM10 kinderen
Planetarium: RM12 volwassenen, RM8 kinderen
Botanische tuinen: Gratis (incl. gratis wandeling met gids op vaste tijden)

N.B. prijzen worden jaarlijks aangepast, ga op de officiele websites de actuele prijs per attractie na.

Beste tijd voor een bezoek

Het park kun je het beste in de ochtend of namiddag bezoeken, of tijdens bewolkt weer. Overdag is het meestal te warm, wandelen in die hitte is geen pretje. Wil je het gehele park eens bezoeken, dan kun je er beter een dagdeel voor uittrekken.

Attracties in de directe omgeving

Populaire attracties op loopafstand van Lake Gardens zijn: Nationaal monument, Nationaal museum en de nationale moskee.

Adresgegevens

  • Jalan Parlimen
  • 50480 Kuala Lumpur
  • Malaysia
  • Tel: + 603 2693 4132

Hoe kom je er?

Lake Gardens ligt aan Jalan Perdana. Elke taxichauffeur weet het te vinden.

Vanaf KL Sentral kun je via een wandelpad direct naar Lake Gardens lopen. Je komt dan ook nog voorbij een officieel bureau van Tourism Malaysia (vergelijkbaar met de VVV). Om bij Lake Gardens te komen moet je nog wel een drukke weg oversteken. Is dit te bewerkelijk, pak dan een taxi bij de taxiebalie van KL Sentral (vast prijs). Bij de ingang van het vogelpark heb je altijd wel wat taxi’s die er wachten op klanten. Houd er rekening mee dat ze hier niet altijd op de meter willen rijden.

Een andere optie is om er met het openbaar vervoer naartoe te reizen. Neem de LRT naar station Old Railway Station en loop vervolgens naar de nationale moskee (National Mosque of Masjid Negara Malaysia). Vanaf de moskee is het enkele minuten lopen naar een van de ingangen van het park. Onderweg kom je nog langs het museum van de islamitische kunsten.

Busnummers B115, B112 en B101 komen langs Lake Gardens. De bus is echter niet altijd het meest betrouwbare vervoersmiddel. Met de KL-stadstour en met de Hop-on, Hop-off stop je ook bij het park. Je kunt na een bezoek de tour weer vervolgen.

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *