Hotels in Maleisie

Maleisie heeft ontelbaar veel schitterende hotels, waar je een heerlijk verblijf zult hebben. Bij elke noemenswaardige attractie heb je vaak meerdere hotels, varierend van luxe hotels en resorts, tot betaalbare guesthouses en lodges. Maleisie is bekend om de voordelige hotelprijzen. Voor zo’n RM200 per kamer per nacht verblijf je bijvoorbeeld al in een behoorlijk luxe hotel in het centrum van Kuala Lumpur.

De meeste hotels in Maleisie vragen je bij het inchecken om een creditcard. Dit is echter niet noodzakelijk, je kunt ook ter plaatse een contant bedrag aan borg betalen. Met het oog op mogelijke creditcardfraude is dit bij de goedkopere hotels een betere optie, tenzij je liever niet met contanten op zak loopt. Je hoeft je verder overigens geen onnodige zorgen te maken; je bent altijd verzekerd mocht er wat met je creditcard gebeuren. Wanneer je kosten maakt in het hotel, of bijvoorbeeld gebruik maakt van de minibar, dan worden deze kosten van de borg afgetrokken.

Bon Ton Langkawi

Als je een overnachting boekt is dit meestal standaard inclusief ontbijt. De zgn. all inclusive formule wordt niet vaak gehanteerd in Maleisie. Dit is hier minder interessant, omdat toeristen vaak buiten de deur zijn, en daar dan ook eten. Bij de betere (en duurdere) hotels is de inhoud van de minibar vaak gratis. Bij de wat goedkopere hotels betaal je vaak een klein bedrag voor frisdrank etc. uit de minibar. Je kunt gemakkelijk je kleding laten wassen bij het hotel. Dit is echter vaak wel vrij prijzig, het laten wassen van een lange broek kost bijvoorbeeld vaak ruim RM15. Wanneer je in een grote stad verblijft, is het goedkoper om de was naar een stomerij te brengen.

Meritus Pelangi

Voor backpackers zijn er voldoende goedkope hostels, waar je voor een paar euro per nacht kunt overnachten. Deze goede verblijfplekken vind je vooral buiten het centrum van Kuala Lumpur, in bijvoorbeeld de wijken Chinatown en Little India. In het centrum zelf heb je vrij veel accommodatie voor backpackende reizigers in wijk Changkat Bukit Bintang.

G Hotel Kelawai

De beste hotelprijzen krijg je meestal wanneer je vooraf via de bekende internationale hotelsites boekt. Bekijk altijd het aanbod op meerdere sites om zo de goedkoopste prijs te vinden. Over het algemeen komen wij zelf bijna altijd uit bij Agoda.nl en Booking.com vanwege hun doorgaans zeer scherpe prijzen.

Aloft KL

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *