Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisie. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Hornbill

Riksja Maleisië LangkawiDe hornbill (neushoornvogel) komt voor in geheel Maleisie. De grootste kans om deze vogelsoort te zien, is in de binnenlanden van Sabah op Borneo. Op het schiereiland komen vooral veel Hornbills voor binnen het Royal Belum State Park en rond Lake Kenyir. Ook op het eiland Pangkor is de kans op het spotten van Hornbills erg groot. Op Langkawi kom je de mooie vogel ook regelmatig tegen. Bij het Berjaya Langkawi Resort komt zo nu en dan een groot exemplaar aan de rand van het zwembad in de palmbomen zitten, het gaat hier om een Oriental Pied Hornbill. Hornbills zijn de grootste vogels van tropisch regenwoud die vooral van vijgen en andere vruchten leven.

De Hornbill broedt in holle bomen waarbij het mannetje het vrouwtje gedurende de broedtijd inmetselt door de nestingang op een kleine opening na met modder af te sluiten. Het vrouwtje legt twee eieren per keer. Je ziet Hornbills vaak samen als paartje, de vogel is monogaam. Hornbills kom je vooral tegen in Zuidoost-Azië, Sumatra, Java en Borneo. De laatste jaren neemt hun aantal helaas af, dit komt vooral door ontbossing.

Hornbill 1 Hornbill 2

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij ANWB Vakantie, Puur Azië, Original Asia, PANGEA Travel, 333travel, Riksja Maleisië of Van Verre. Bekijk het totale reisaanbod. Regel makkelijk zelf een reis naar Maleisie. Reserveer je huurauto bij Rentalcars.com of Economy Car Rentals. Hotelovernachtingen boek je bij Booking, Agoda en vliegtickets via Vliegtickets.nl, KLM, Momondo of Skyscanner. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia. Bekijk diverse reisschema's op ons forum of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.