Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Butterfly Lizard

De Butterfly Lizard (Vlinderagame of Leiolepis belliana, familie van de Uromasticidae) kom je tegen rond de kustgebieden van Maleisie, Thailand en Indonesie. De hagedis is groen-grijs van kleur met oranje stippen op de zijkant. De hagedis wordt maximaal 50cm lang (inclusief de staart) en graaft gangen onder de grond die soms wel een meter lang zijn. Ze leven meestal in duinen aan de kust; je komt ze ook vaak tegen op golfbanen in Zuidoost-Azië.

Op het eiland Langkawi kom je ze veel tegen in de tuin van het Mutiara Burau Bay resort (helaas is dit resort nu gesloten, en wordt er een nieuw resort gebouwd). Je treft ze meestal alleen in de morgen, overdag is het namelijk te warm voor de beesten. In de tuin bevinden zich vele gaten en zo nu en dan steekt hun kop uit zo'n gat; enorm leuk om te zien. Vooral wanneer ze ruzie maken zijn ze prachtig om te aanschouwen, dan staan ze op hun achterpoten en zetten ze twee flappen op aan hun zij.

Butterfly Lizard

Tijdens ons laatste bezoek aan Maleisie viel het ons op dat er veel minder butterfly lizards waren dan een paar jaar ervoor. We konden niet goed inschatten of het misschien met de tijd van het jaar te maken had. Wij waren er een keer in september, in augustus en in november. De grote exemplaren hebben we bij ons laatste bezoek al helemaal niet meer gezien. Mogelijk is de leefomgeving teveel veranderd rond het resort. We hopen dat de mooie hagedissen een andere leefomgeving in de buurt gevonden hebben.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.