Verhouding hotels Nederland en Maleisie

Hoe verhouden hotels in Maleisië zich met hotels in Europa?

Hotels en resorts in Maleisie hebben vaak een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Vooral wanneer je via internet boekt, kun je vaak voor een zeer schappelijk bedrag ultieme luxe ervaren. Bij luxe 5 sterren hotels is alles tot in de puntjes geregeld. Je krijgt waarvoor je betaalt, en vaak zelfs meer.

hotelverhoudingen-maleisie-1

De meeste middenklasse hotels bieden een goed ontbijt, prima kamers en een service wat je bij een 3 of 4 sterren hotel mag verwachten. Daarbij heb je op de eilanden vaak beschikking over een zwembad en over een moderne televisie met films op je kamer. Ook is er vaak gratis internet. Helaas niet altijd in de hotelkamer, maar in veel gevallen wel. Vanaf drie sterren mag je er eigenlijk standaard vanuit gaan dat de kamer standaard over airconditioning beschikt.

In Maleisie is de klantgerichtheid vaak erg hoog; en toeristen worden in Maleisie altijd erg hartelijk behandeld. Verder heb je natuurlijk een hoop prachtige resorts die je natuurlijk niet snel in Nederland zult tegenkomen. Dit maakt een verblijf in een resort in Maleisie op voorhand al bijzonder; je bent immers niet in Nederland maar in de tropen aan de andere kant van de wereld.

hotelverhoudingen-maleisie-3

Kwaliteit en toch betaalbaar

Hotels in het centrum van Kuala Lumpur zijn bijna allemaal goed tot zeer goed. Persoonlijk geven we niet zoveel om uiterlijkheden, als het maar dicht in het centrum is en een leuk sfeertje heeft. Het Swiss Garden hotel in centrum Kuala Lumpur bijvoorbeeld is niet echt een superhotel, maar de locatie is perfect (en de prijs is ook prima). Er zijn echter hotels die nog dichter in het centrum liggen, zoals het Capitol hotel, of het Melia Hotel, beiden degelijke middenklasse hotels. Hotels als het Traders Hotel en het Mandarin Oriental Hotel in Kuala Lumpur zijn erg luxe en voor iets meer dan €100 per nacht ben je daar vele malen goedkoper uit dan bij een vergelijkbaar hotel in Nederland.

Bekijk enkele goed tot zeer goed beoordeelde hotels in Kuala Lumpur.

hotelverhoudingen-maleisie-2

Verschillen met hotels in Europa

Wat betreft het verschil met accommodatie in Nederland valt het ons altijd vooral op dat je in Nederland vaak betaalt voor een bed en verder niet zo heel veel hoeft te verwachten. Voor in zakenhotels is de extra service vaak zeer beperkt. Met een gemiddelde kamerprijs van €87 is een hotel in Nederland ook nog eens veel duurder dan een vergelijkbaar hotel in Maleisie. In Maleisie is het achterhaald wanneer een hotel geen gratis internet aanbiedt. In Nederland is het bijna logisch dat je hier los voor betaalt. Hetzelfde geldt voor andere extra’s in de kamer. Wanneer je besluit televisie te kijken, dan schrik je je rot vanwege de enorme prijzen die je vaak betaalt om een film te kunnen zien. Je mist de value added services altijd enorm bij hotels in Nederland, hoewel er natuurlijk ook een hoop goede hotels zijn (maar daar betaal je dan ook weer flink voor). Diverse hotelsites in Nederland (sites met hotelkamer veilingen of sites als ‘weekendje weg’) bieden erg goede deals aan. Wanneer je echter direct via de website van het hotel een losse overnachting boekt; betaal je veel te veel geld aan een overnachting binnen Nederland.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *