Talipon

Op aanraden van kennissen bezochten wij een fantastisch en zeer lokaal all you can eat Steamboat BBQ restaurant. Het heet Talipon en ligt langs Off Jalan Kuchai Lama (zijstraat van Old Klang Road/Jalan Klang Lama). Je betaalt een vaste prijs van RM23.80 per persoon en je kunt erg lekker Steamboat BBQ eten.

talipon-kuchai-lama-bbq-steamboat-1

Wat is Steamboat BBQ? Het komt erop neer dat je een enorme lading met groenten, vlees en andere gerechten hebt, die je allemaal in een grote pot met soep of hete saus laat zakken. Er zijn enorm veel verschillende gerechten (vooral stukken vis, vlees, kip en groente) die je kunt koken of braden (vergelijkbaar met gourmetten, maar ook met fondue). Je kunt alles vanaf een buffet pakken, en mee naar je tafel nemen. Als de grote pot soep leeg begint te raken, kun je om meer soep vragen.

talipon-kuchai-lama-bbq-steamboat-2

Let erop dat het zeer warm is rond de tafel, de pot soep staat namelijk op een flinke brander. Verder is het een zeer lokale aangelegenheid. Als je er westerlingen tegenkomt, zijn het meestal expats die het plekje kennen. Let er verder op dat al het eten dat je wel mee naar je tafel neemt, maar niet eet RM5 per 100gr kost. Je betaalt dus een soort boete als je eten laat staan, wat een goede manier is om verspilling tegen te gaan.

Als toetje kun je kiezen uit fruit, diverse soorten ijs en ook cendol (met Gula Melaka). Grappig detail is dat je de cendol zelf kan maken; dus ook het ‘slijpen’ van het ijs. Hoewel deze plek niet voor iedereen weggelegd is (het is erg local) zul je er absoluut een prachtige avond hebben! Omdat de tafels vrij groot zijn, kun je het restaurant het beste met meerdere mensen bezoeken. Als je het restaurant met zijn tweeën bezoekt, zul je een leuke lokale ervaring rijker worden (de kans is namelijk groot dat je aan een grote tafel met andere gasten komt te zitten).

Adresgegevens

Naam: Talipon
Waar: Kuchai Lama
Type: All you can eat Steamboat BBQ (non-halal)
Prijsklasse: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 1
Openingstijden: 18.00 tot 0.00
Adres: 1, Jalan 1/114A, Taman Indrahana, Jalan Kuchai Lama, Kuala Lumpur, 58200

Kaart

1 reactie op Talipon

  1. Bertie
    maandag, 24 september 2018 om 19:51 (2 jaar geleden)

    Exlmtreey helpful article, please write more.

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *