Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Dusky Leaf Monkey

In Maleisie leven veel aapsoorten. Meestal gaat het om makaken, die vaak al snel als lastig ervaren worden door toeristen. Makaken kunnen vrij snel agressief worden, dit uit zich niet alleen in agressief gedrag richting mensen, maar ook in bijvoorbeeld het stelen van bezittingen of voedsel als je even niet oplet. Helaas is dit het gevolg van toeristen die de apen ooit voedsel hebben gegeven. Op het eiland leeft ook een zachtaardige aapsoort, de Dusky Leaf Monkeys ofwel Brillangoer (Trachypithecus Obscurus - familie: Slankapen). Deze aapsoort leeft van planten en bloemen. Om dit type voedsel te verwerken heeft het dier net als een koe meerdere magen, speciaal geschikt dus om planten te eten.

De Brillangoer ziet er schattig en lief uit (maar pas altijd op, het blijft een wild dier). Een duidelijk kenmerk zijn de witte ringen rond de ogen en de lange zwarte staart. De Dusky Leaf Monkeys leven voornamelijk in Zuidoost-Azië (de meeste op het schiereiland Maleisie). Ze leven meestal in flinke groepen bij elkaar, je komt er maar zelden een alleen tegen. Ze zijn verder enorm nieuwsgierig; wij hebben er eens eentje vriendelijk uit ons chaletje moeten jagen.

Dusky Leaf Monkey 1

Op Langkawi kom je de Dusky Leaf Monkeys voornamelijk tegen rond Burau Bay. In de mooie jungle rond het Berjaya Langkawi Resort zie je regelmatig een hele groep Dusky Leaf Monkeys in de bomen zitten. Helaas is niet elke toerist even verstandig. Tijdens onze laatste vakantie verbleven wij in het Mutiara resort, en hier waren veel toeristen druk bezig met het voeren van de apen met brood, bananen en andere stukken voedsel. Men had blijkbaar niet echt door dat dit niet zo verstandig is voor de natuurlijke leefwijze van deze aapsoort.

Dusky Leaf Monkey 2

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.