Top 5 musea in Kuala Lumpur

Maleisie heeft een rijke geschiedenis en verscheidenheid aan culturele hoogtepunten. Om deze reden heeft Maleisie veel musea van hoge kwaliteit. Als je iemand bent die graag een museum bezoekt, volgt hieronder een lijst van musea in Kuala Lumpur die een bezoek meer dan waard zijn:

1. Islamic Art Museum

musea-in-kuala-lumpur-1

Het Museum van de Islamitische Kunst ligt midden in Kuala Lumpur, op loopafstand van de nationale moskee (ook een mooi cultureel hoogtepunt), het vogelpark en het planetarium. Het museum heeft een aantal van de beste Islamitische decoratieve kunstwerken van de wereld in haar collectie. Je kunt duidelijk zien hoe de wereld invloed heeft gehad op de Islamitische kunst en op het gebied van schoonschrift en de architectuur. Andersom kun je er zien welke invloed de Islamitische kunst op de wereld heeft. Je staat versteld van de prachtige manier waarop textiel, tapijten en juwelen tentoongesteld worden, verspreid over 12 galerijen.

2. National Museum

musea-in-kuala-lumpur-2

Het Nationale Museum kan niet ontbreken in deze lijst. Het prachtige interieur met dak in Minangkabau-stijl en de twee waanzinnig mooie muurschilderingen aan het begin, die het leven in Maleisie voorstellen, zullen zeker je aandacht trekken. Na de renovatie zijn de belangrijkste galerijen nu gevuld met interessante en diverse prachtig ingerichte vitrines. In het deel ‘Early History’ kun je de overblijfselen van the Perak Man zien, een van de oudste skeletten ooit gevonden. De Malay Kingdoms vertelt het verhaal van Malakka en hoe het ooit gesticht is. Het gedeelte met de naam ‘Colonial Era’ geeft het tijdperk van Maleisie weer toen het onder het koloniale bewind van Portugal tot Japan viel.

Malaysia Today laat zien wat Maleisie heeft doorgemaakt vanaf de Tweede Wereldoorlog. Naast dat alles heeft het Nationale Museum verschillende galerijen die interessant kunnen zijn zoals de Orang Asli Craft gallery en Malay World Ethnology Museum waar je o.a. batik en andere stoffen kunt zien.

3. Bank Negara Malaysia Museum

musea-in-kuala-lumpur-3

Het Bank Negara Malaysia museum op Jalan Dato Onn is waar alle munt- en geldverzamelaars naar toe moeten gaan. Je kunt hier allerlei soorten valuta zien zoals muntjes en briefjes van diverse periodes. Er worden zelfs objecten geshowd die vroeger voor geld werden gebruikt, zoals schelpen en staven. De entree tot het museum is gratis!

4. Royal Malaysian Air Force Museum

musea-in-kuala-lumpur-4

Als je van vliegtuigen houdt is dit een museum dat niet je mag overslaan. Het museum heeft tentoonstellingen met foto’s en documentatie over Maleisie tijdens de Britse kolonisatie. En wat is een vliegvaartmuseum zonder vliegtuigen? Dit museum heeft indrukwekkende modellen waaronder sommigen die meer dan 20 jaar oud zijn! Ook als je geen vliegtuig enthousiasteling bent is dit museum meer dan de moeite waard aangezien het tevens een interessant kijkje biedt op het verleden van Maleisie.

5. National Textiles Museum

musea-in-kuala-lumpur-5

Het Nationale Textielmuseum ligt voorbij de Lebuh Pasar Besar. Dit relatieve nieuwe museum bevat vier tentoonstellingsruimtes die donker gemaakt zijn om het tentoongestelde textiel te helpen preserveren. Van het mooie textiel wordt gedetailleerd verteld hoe ze gemaakt wordt. Wat van dit museum een must maakt is het feit dat de kunst van het maken van textiel een uitstervend beroep is, waardoor het maken van bijzonder textiel tegenwoordig steeds ongewoner wordt.

Naast deze vijf musea heb je er nog veel meer in Kuala Lumpur. Op Merdeka Square heb je Galleri Kuala Lumpur, waar je allemaal informatie kunt achterhalen rond de musea in de stad. Hier heb je tevens allemaal brochures, en een klein museum over Kuala Lumpur. Heb je nog aanvullingen, deel dit dan hieronder met ons.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *