Drivingrange op het eiland Langkawi

Als ik voor Golfers Magazine op reis ben, kom ik nog weleens mensen met een mooi verhaal tegen. Zo ook toen ik enige tijd geleden in Maleisië was. Samen met fotografe Inge reed ik op een motor over het eiland Langkawi toen zij plotseling zei; ‘Ho, wacht even! Daar is zo’n ehh, ehh, zo’n ehhh.. afslagveld.’ ‘Een drivingrange bedoel je’, zei ik bijdehand. ‘Nou,’ zei ze gevat, ‘ik weet niet of je het zo mag noemen.’

drivingrange-langkawi-1

drivingrange-langkawi-2

Op de ‘drivingrange’ komt er al snel iemand naar ons toegelopen, want toeristen krijgen ze hier niet zo vaak. Hij stelt zich voor als Yusri Ahmad Shaharom, de pro van de drivingrange. Yusri oefent hier elke dag om zijn spel op peil te houden, want hij blijkt te spelen op de Asean Tour, een satelliettour in Azië. Terwijl Yusri nog wat ballen slaat, vraag ik hem of hij het een beetje goed doet op de Asean Tour. ‘Mhaw, niet echt bijzonder,’ schudt hij zijn hoofd. Dan verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. ‘Maar ik heb wel een hole-in-one geslagen!’ Met zijn hole-in-one won Yusri naar eigen zeggen een Nissan ter waarde van zo’n $30.000,-, meer dan hij ooit had verdiend met golfen. Kort na zijn hole-in-one werd Yusri’s dochter geboren. Omdat hij nog zo in de wolken was van het mooiste moment in zijn golfcarrière besloot hij zijn dochter een gepaste naam te geven. De kleine meid kreeg de naam Mieura, vernoemd naar Yusri’s Japanse golfclubs van het merk Miura!

drivingrange-langkawi-3

drivingrange-langkawi-4

Over de auteur

Ruben van der Zaag is redacteur bij Golfers Magazine en GOLFjournaal. Golfers Magazine is het lijfblad van de gepassioneerde golfer, die alles wil weten over zijn of haar sport en GOLFjournaal wordt verspreid onder alle golfers die lid zijn van een NGF aangesloten golfclub. Meer informatie over de golfsport is te vinden op de website Golf.nl.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *