National Zoo

Zoo Negara is de naam van de dierentuin van Kuala Lumpur. Een bezoek aan de attractie is vooral de moeite waard als je zelf niet naar plekken gaat waar je de diersoorten in het wild kunt spotten. Ben je al naar de jungle geweest en heb je bepaalde diersoorten niet gezien, dan zou je een bezoek aan de dierentuin kunnen overwegen.

dierentuin-kuala-lumpur-1

dierentuin-kuala-lumpur-2

De National Zoo ligt ongeveer 13 kilometer ten noordoosten van Kuala Lumpur, langs Jalan Hulu Kelang. De dierentuin werd in 1963 geopend en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire attractie bij een bezoek aan Kuala Lumpur. In totaal heb je er ruim 450 verschillende dier- en vogelsoorten, reptielen, amfibien en vissen. De meeste van deze diersoorten hebben in het wild veel ruimte nodig, bij Zoo Negara is geprobeerd dit zoveel mogelijk na te bootsen.

dierentuin-kuala-lumpur-3

Een leuke manier om de dierentuin te verkennen is door gebruik te maken van de tram (RM8 volwassenen, RM6 kinderen). Je kunt bij de verschillende haltes in- en uitstappen, wat het vele zweten tijdens het lopen tot een minimum beperkt.

dierentuin-kuala-lumpur-4

Dieren in de dierentuin kunnen gesponsord worden door lokale bedrijven. Kijk dus niet vreemd op wanneer je een groot reclamebord bij een vertrek ziet.

dierentuin-kuala-lumpur-5

Een bezoek aan de dierentuin is op zich geen must-see, maar zeker leuk als je een aantal dagen in de stad verblijft. Als je met kinderen reist is het extra leuk.

dierentuin-kuala-lumpur-6

Openingstijden

De dierentuin is dagelijks geopend tussen 9.00 en 17.00.

Entreekosten

De entreekosten bedragen RM50 voor volwassenen en RM25 voor kinderen onder 12 (kinderen onder 3 jaar oud mogen gratis naar binnen). Dit is inclusief toegang tot twee speciale verblijven; de insecten- en de vlindertuin.

Hoe kom je er?

Je kunt het beste met de taxi naar de dierentuin, elke chauffeur weet de National Zoo te vinden. Het is wellicht goedkoper om een deel met de metro te gaan, neem hiervoor de Kelana Jaya metro lijn naar metrostation Wangsa Maju en neem daarna van hieruit de taxi of shuttlebus naar de dierentuin. Verder komen bus nummers 16, U23 en U34 langs de dierentuin.

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *