Taalcursus Maleisisch

Heb je altijd al Maleis, Chinees of welke taal dan ook willen leren? In Maleisie kost een taalcursus een fractie van de prijs in Nederland. Een cursus Bahasa Malaysia kost bijvoorbeeld RM90. Je krijgt hiervoor een lesboek, audiocd’s en een handige bewaarbox. Houd er wel rekening mee dat de cursus in de Engelse taal is, in Maleisie zelf kun je geen cursus Maleisisch-Nederlands kopen. De cursussen worden onder andere verkocht bij boekwinkels MPH Bookstores, Borders en de meeste andere grote boekwinkels.

taalcursus-maleisisch-1

Het is mogelijk om in Nederland een cursus Bahasa Malaysia te volgen. NHA is een bekend taleninstituut dat deze cursus aanbiedt. Je leert tijdens zo’n cursus de basis, genoeg voor een alledaags gesprek in het land. Een andere bekende aanbieder van cursussen, Studieplan, biedt ook een cursus Maleis aan. In beide gevallen wordt de cursus vanuit de Engelse taal gegeven. Ook hier is weer sprake van thuisstudie; hoewel ze wel allemaal een online helpdesk hebben.

Omdat de Maleisische taal en de Indonesische taal flink wat overeenkomsten heeft is het soms meer zinvol om een cursus Bahasa Indonesia te volgen. Dit is vooral interessant voor cursisten die zelf oorspronkelijk uit Indonesië komen. In dat geval kun je in Indonesië terecht, maar ook nog een woordje Bahasa in Maleisie spreken. Hoewel er wel degelijk flink wat verschillen zijn binnen beide talen, zijn er ook veel overeenkomsten. Het voordeel van een cursus Indonesisch in Nederland is dat de cursus in tegenstelling tot een cursus Maleisisch in de Nederlandse taal gegeven wordt (uitgezonderd de cursus van Studieplan). Is de kans groter dat je uiteindelijk vaker naar Indonesië zult gaan, kies dan voor een cursus Indonesisch. De volgende taleninstituten bieden een cursus Indonesisch aan: NHA, Studieplan, LOI en NTI. Ook hier is er weer sprake van zelfstudie, zoals gebruikelijk bij talenstudies.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *