International Tourism Night Floral Parade

De 1 Malaysia International Tourism Night Floral Parade (1MITNFP) is een jaarlijkse bloemenparade die gehouden wordt in combinatie met het Putrajaya Floria Festival; een belangrijke bloemententoonstelling aan het meer van Putrajaya. Het evenement is erop gericht toeristen kennis te laten maken met de diversiteit en de rijkdom van de natuur, cultuur en tradities van de ASEAN-lidstaten (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties). Door de samenwerking met alle ASEAN-lidstaten wordt de regio als een unieke toeristische bestemming bestempeld en wordt het potentieel van de regio benadrukt. Over het algemeen wordt het festival jaarlijks in juni gevierd, exacte data verschillen elk jaar.

nacht-floriade-putrajaya-maleisie-1

nacht-floriade-putrajaya-maleisie-2

1MITNFP is een leuk evenement. De bloemen staan hier niet met een klein uithangbordje met de generieke en wetenschappelijke naam tentoongesteld, zoals in de meeste parken. Het is een spetterend geheel; er is veel kleurrijke verlichting, vuurwerk, boten vol bloemen met prachtige figuren, er wordt gedanst en gezongen en overal zie je mooie en exotische bloemen.

nacht-floriade-putrajaya-maleisie-3

Jaarlijks staat het thema ‘betovering van de nacht’ centraal, die wordt uitgebeeld door de kleurrijke verlichting op de ‘praalboten’ in de kleuren van de bloemsoorten. De ontwerpen van de praalboten geven het multiculturele aspect van de ASEAN-regio weer. Geniet van de schitterende parade met al zijn boten vol met heldere en kleurrijke verlichting en met de spectaculaire decoraties van de exotische flora en fauna. Om het effect te maximaliseren zal de parade pas na zonsondergang beginnen.

nacht-floriade-putrajaya-maleisie-4

nacht-floriade-putrajaya-maleisie-5

Bezoekers van de bloemenenbotenparade kunnen de ontwerpen en de details van elke boot van dichtbij kijken en stemmen op diverse onderdelen om zo tot de beste boot van de parade te komen. De verschillende categorieën zijn: beste boot, meest creatieve boot, best verlichte boot en de populairste boot. Naast de stem van de bezoekers is het eindoordeel ook gebaseerd op de stem van de jury, die bestaat uit een aantal belangrijke personen die door de verschillende ministeries zijn aangewezen.

nacht-floriade-putrajaya-maleisie-6

nacht-floriade-putrajaya-maleisie-7

Er zijn ook diverse andere attracties op de 1MITNFP. Er zijn informatiestands waar verschillende toeristische bestemmingen aan het publiek worden voorgesteld. Er is verder een vuurwerkshow, presentaties van muzikale en culturele groepen, een fotowedstrijd van de bloemenbootparade en diverse andere leuke wedstrijden.

nacht-floriade-putrajaya-maleisie-8

nacht-floriade-putrajaya-maleisie-9

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *