Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisie. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Rondreis door Maleisie

Een rondreis door Maleisie bestaat uit een aantal vooraf vastgestelde bestemmingen binnen het land. Een rondreis boek je meestal vooraf in Nederland. Last minute rondreizen heb je bijna nooit; wel zijn er reisorganisaties die zo nu en dan tijdelijk een korting geven op hun aanbod aan rondreizen. Soms is er sprake van gegarandeerd vertrek, soms neem je een optie op een rondreis en verneem je pas later of er voldoende interesse is en of de reis in kwestie doorgaat of niet. Vaak zul je met een groep met andere Nederlanders reizen, inclusief een gids. Voordeel hiervan is dat je zelf helemaal niks hoeft te regelen, en alle interessante bezienswaardigheden bezoekt. Nadeel is dat je er wel maar net van moet houden, om een flink aantal dagen met een vast gezelschap op te trekken. Je hebt ook individuele rondreizen, waarbij je met zijn tweetjes een vooraf vastgelegde reisroute aflegt. Soms is dit met een huurauto (een fly & drive), soms met privéchauffeur.

Op vakantie met onbekenden

De meeste rondreizen worden in groepsvorm uitgevoerd. In veel gevallen kennen de groepsleden elkaar vooraf nog niet. Voor vertrek ontvang je de reisbescheiden, hierin vind je onder andere alle informatie over de rondreis. Soms organiseert de reisorganisatie een informatieavond voorafgaand aan de reis; zodat de deelnemers elkaar vooraf kunnen ontmoeten. Leuk aan een rondreis is dat je op een makkelijke manier een groot deel van het land bezoekt. Veel zaken worden vooraf of ter plekke voor je geregeld, je hebt nauwelijks nog ergens omkijken naar. Verder vinden veel reizigers het leuk om met andere toeristen (Nederlanders) op te trekken, je houdt er zo nu en dan nog een aantal leuke vrienden aan over. FOX, verre reizen van ANWB heeft een actief reizigersforum, waar veel reizigers elkaar vooraf al spreken over hun komende rondreis.

banner-fox-vakanties-225x150.jpgEen rondreis duurt meestal tussen de 15 en 25 dagen, je logeert hierbij dagelijks in goede middenklasse hotels. Vaak vlieg je rechtstreeks op Kuala Lumpur met bijvoorbeeld Malaysia Airlines of KLM. Sommige reisorganisaties bieden rondreizen aan die je met meerdere landen laten kennismaken. Zo heb je diverse rondreizen die naast Maleisie, ook meteen Singapore, Thailand of Indonesie aandoen. Sommige reisorganisaties bieden rondreizen aan op basis van maatwerk, in dit geval ga je niet met een groep, maar alleen (met partner, familie of eigen groep) met vakantie (met bijvoorbeeld gids en chauffeur). Reisorganisaties Riksja Maleisië en PANGEA Travel bieden deze mogelijkheid aan, je bepaalt zelf de onderdelen van de rondreis.

Probeer vooraf na te gaan of alle onderdelen van de rondreis de moeite waard zijn, lees informatie op websites en weeg daarna af welke rondreis het beste bij je past. Maleisie is een groot land, meestal wil je het liefst alles zien tijdens je reis. Daar schuilt ook een risico, je bent de hele vakantie alleen maar aan het reizen, zonder echt lekker tot rust te komen. Probeer daarom altijd een reis te vinden die per bestemming voldoende dagen biedt om de locatie ook echt te verkennen. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Verlenging reis Maleisie

Veelzijdig Maleisie reizigersforum MaleisieOverigens is een combinatie van een rondreis aangevuld met een zelf geplande week ook het overwegen waard. Boek je bijvoorbeeld een rondreis van 14 dagen, dan is het fijn om daarna nog een week te luieren op een van de mooie eilanden van Maleisie. De meeste reisorganisaties (o.a. Riksja Maleisië, FOX, verre reizen van ANWB en 333travel) bieden dit standaard aan. Bij andere reisorganisaties moet je er zelf even om vragen, maar het is meestal wel mogelijk. Op het forum van Veelzijdig Maleisie komen ook veel mensen bijeen om over de inhoud van een rondreis of zelf georganiseerde rondreis te praten.

Een mooie rondreis naar Maleisie boek je onder andere bij:

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij FOX, verre reizen van ANWB, Puur Azië, Original Asia, PANGEA Travel, 333travel, Riksja Maleisië of Van Verre. Bekijk het totale reisaanbod. Regel makkelijk zelf een reis naar Maleisie. Reserveer je huurauto bij Rentalcars.com of Economy Car Rentals. Hotelovernachtingen boek je bij Booking, Agoda en vliegtickets via Vliegtickets.nl, KLM, Momondo of Skyscanner. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia. Bekijk diverse reisschema's op ons forum of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.