Reisverslag S&I 2003

Op 25 oktober 2003 zijn we voor de 3e keer naar Maleisië vertrokken. Het betrof wederom een startpakket naar Kuala Lumpur via FOX Vakanties. Ditmaal hebben we in 5 weken het hele land doorgereisd. Alle leuke bezienswaardigheden die we in onze vorige reizen gemist hadden, stonden nu wel op het programma. De mooiste reis tot nu toe. We kwamen vroeg in de morgen aan op KLIA. Na een mooie rit in de KLIA Exspress en een korte taxi-rit stonden we voor ons prachtige hotel in hartje KL: Swiss-Garden Hotel Kuala Lumpur.

Na de lange vliegreis doken we maar direct het bed in, de volgende morgen moesten we namelijk om 3.30 op om vervolgens weer met de KLIA Exspress naar het vliegveld te reizen. Hier vertrokken we rond 8.00 met AirAsia naar Kuala Terengganu, een stad aan de oostzijde van het schiereiland. ’s Avonds (in KL) zijn we nog wel even langs de Sushi King gelopen om even wat te eten. We waren zo moe dat we het eten maar mee naar het hotel hebben genomen en daar op de kamer hebben opgegeten. Japans eten is wel fijn na zo’n lange vliegreis; het is een lichte maaltijd en je buik raakt er niet meteen van slag van.

Na aankomst vertrokken we direct met de taxi naar de vertrekplaats Merang. Hiervandaan vertrekken de boten naar de ‘bounty’ eilanden Perhentian en Redang. Pulau Redang was onze bestemming. Na een twee uur durende tocht kwamen we aan. Het The Taaras Beach & Spa Resort (voorheen Berjaya Redang) was onze verblijfsplaats, een prachtig resort. Helaas was het weer in Maleisie in de periode oktober/november niet al te best, alhoewel we nog niet echt konden spreken van de moesson. Van de 4 dagen, hadden we twee dagen mooi weer, mooi genoeg om lekker te snorkelen en te zonnen.

reisverslag-ilsa-2003-redang-1

reisverslag-ilsa-2003-redang-2

De 4e dag vertrokken we weer naar het vaste land, om vervolgens per bus naar de noordelijk gelegen stad Kota Bharu af te reizen. Het hotel (The Grand Renai Kota Bharu) was prachtig, de stad matig maar we waren er te kort om er een echt goed beeld van te krijgen. Na twee dagen zijn we per bus terug gegaan naar Kuala Terengganu. Deze stad was ook niet super, het hotel (Grand Continental) nog minder. Ook hier waren we echter te kort voor een goede indruk. Wellicht dat het slechte weer hier ook een rol in heeft gespeeld, het regende zowat de gehele dag.

reisverslag-ilsa-2003-kota-bharu

reisverslag-ilsa-2003-kuala-terengganu

Ook hier zijn we weer na twee dagen vertrokken, ditmaal de stad Kuantan als bestemming. De dag van aankomst regende het enorm, de volgende ochtend en de dagen erop was het stralend weer. Dit maakte de vakantie ook direct een stuk aangenamer. Het hotel (Swiss Garden Resort Kuantan) was prachtig.

De vakantie begon nu toch echt! De stad Kuantan was best leuk, mede omdat we direct tegen een f.o.s. aanliepen (waar direct een voorraad kleding werd ingeslagen). Een mooie belevenis was dat we op een avond door het centrum van Kuantan liepen en merkten dat alle terrasjes volzaten met mensen. Het opmerkelijke was dat al deze mensen dampend eten op de tafels hadden staan met daarnaast een glas drinken, maar dat niemand daadwerkelijk at. Sterker nog, iedereen was muisstil. Wat bleek nu het was 5 minuten voor zonsondergang en dat betekent tijdens de ramadam dat er bijna weer gegeten mag worden. Toen het gebed klonk, begon iedereen dan ook als gekken te eten.

Vanuit Kuantan zijn een een aantal dagen later per bus naar Kuala Lumpur afgerezen (dodenmansrit 1e klass i.v.m. ramadam, er vallen per jaar honderden doden in het verkeer). Hier bezochten we o.a. het Paleis van de Koning (Istana Negara).

reisverslag-ilsa-2003-kuala-lumpur-2

reisverslag-ilsa-2003-kuala-lumpur-3

reisverslag-ilsa-2003-kuala-lumpur-4

Na één overnachting in Kuala Lumpur (wederom Swiss Garden) zijn we met AirAsia naar Langkawi gevlogen. Hier verbleven we, net als een jaar eerder, in het Mutiara Burau Bay Resort (RED = Helaas is dit geweldige resort niet lang na ons verblijf permanent gesloten). Voordat we echter naar dit resort gingen, zijn we nog een nachtje in het Holiday Villa Beach Resort verbleven, gelukkig maar één nachtje.

Op Langkawi hebben we onder andere mountainbikes gehuurd, we zijn in de Panorama Langkawi Cable Car geweest (lange kabelbaan) en hebben we lekker aan het strand geluierd.

reisverslag-ilsa-2003-langkawi-1

reisverslag-ilsa-2003-langkawi-2

reisverslag-ilsa-2003-langkawi-3

reisverslag-ilsa-2003-langkawi-4

reisverslag-ilsa-2003-langkawi-5

reisverslag-ilsa-2003-langkawi-6

reisverslag-ilsa-2003-langkawi-7

reisverslag-ilsa-2003-langkawi-8

Na een week zijn we met de boot vertrokken naar Penang. Hier verbleven we eerst één nacht in het Bayview Hotel Georgetown in het centrum van de hoofdstad Georgetown, en daarna in het Bayview Beach Resort op Batu Ferringhi, dat helaas net deels werd verbouwd en daarom dan ook niet echt leuk/mooi/gezellig/prettig was. Gelukkig kenden we Penang onderhand wel een beetje, waardoor we ons toch prima hebben vermaakt.

reisverslag-ilsa-2003-penang-1

Vanuit Penang zijn we na een week met AirAsia naar Kuala Lumpur gevlogen. Van hieruit direct met Singapore Airlines naar Singapore doorgegevlogen. In drie dagen Singapore zien lukt niemand, ook wij hebben er veel plezier gehad, maar lang niet alles gezien. Singapore staat dus wederom op het verlanglijstje. Hoogtepunten van Singapore waren o.a. de Nightsafari, het Kerstshoppen in korte broek in november en de prachtige bedrijvigheid in deze bruisende metropool. We verbleven hier trouwens in het luxe Royal Plaza On Scotts Hotel.

De reis terug naar Kuala Lumpur bleek niet slim gekozen. De dag van reizen betrof het einde van de ramadam. We vertrokken per taxi naar de grens met Maleisië, en vlogen met AirAsia vanaf Johor Bahru naar Kuala Lumpur. Hier verbleven we nog een volle week, alvorens we weer met MAS naar Amsterdam vlogen.

reisverslag-ilsa-2003-kuala-lumpur-1

Zoals ik al eerder aangaf was dit onze mooiste Maleisië-reis tot nog toe. Zo leuk dat vakanties naar andere landen hier nooit aan kunnen tippen (dat ook wel bleek uit Egypte 2004 :)).

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *