Reisverslag S&I 2000

Juni 2000 ben ik, samen met mijn vriendin, voor het eerst naar Maleisië geweest. Het betrof een standaard boeking, d.w.z. 17 dagen in een hotel op het eiland Penang. Hier maakten wij voor het eerst kennis met dit mooie en leuke vakantieland. Wij vonden de ‘deal’ in de reisrubriek van de telegraaf. Het werd door De Jong Intra aangeboden en de complete reis koste ons destijds ongeveer 900 gulden per persoon (wat erg goedkoop was vergeleken andere reizen in die tijd).

We verbleven in het Flamingo Hotel By The Beach in het dorpje Tanjung Bungah. Het betrof een middenklasse hotel aan het strand in het noorden van Penang. Hieronder het uitzicht op de straatzijde vanaf ons hotel. Toen wij er destijds verbleven heette het nog Crown Prince Tanjung Bungah, maar later is het hotel van eigenaar en naam veranderd en tevens flink gerenoveerd. Het hotel lag pal aan het strand en had een prima maar klein zwembad. Wij waren zelf nog niet echt bekend met hotels in Maleisie (of elders) en waren allang onder de indruk terwijl dit toen nog een vrij basic hotel was.

reisverslag-ilsa-2000-penang

In twee weken hebben we hoofdzakelijk het eiland Penang verkend. Daarnaast zijn we nog drie dagen naar Langkawi gegaan, we verbleven in het luxe Berjaya Langkawi Resort. In dit resort verbleven we in een stijlvol ouderwetse houten chalet. We regelden deze trip via een reisagente die bij het hotel langskwam om haar reisproducten te verkopen. Zij wist dat wij in het hotel zaten omdat zij door De Jong Intra was ingehuurd om ons bij de luchthaven op te pikken etc. Wij namen toen ook voor het eerst de boot naar Langkawi. Toen wij aankwamen op het eiland realiseerden wij ons direct dat Maleisie zoveel meer moest hebben, als alleen twee naast elkaar gelegen eilanden al zo mooi waren. Vanaf dat moment was het duidelijk dat we vaker naar Maleisie zouden gaan.

reisverslag-ilsa-2000-langkawi

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *