Reisverslag Fleur en Erden 2010

Het is ongeveer 4 maanden geleden dat wij (Fleur en Erden) hebben besloten om Maleisië te bezoeken. Wat begon als een ideetje van Fleur, eindigde al binnen de kortste tijd in 2 retourtickets van Malaysia Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

reisverslag-fleur-erden-uitzicht-menara-kl-tower

Nadat Fleur het idee opbracht (waar ik overigens heel enthousiast op reageerde) kwamen we bij de eerste oriëntatie al op een aanbieding van de luchtvaartmaatschappij waarbij we onze tickets hebben gekocht (www.malaysiaairlines.com). Voor 650 EUR (pp) konden we rechtstreeks heen en weer vliegen. We dachten er 2 dagen over na (we hadden niet langer, anders verliep de aanbieding) en hakten de knoop al snel door! Wij gaan in de zomer van 2010 naar Maleisië!

Daar waar Fleur nog met haar gedachten ergens anders zat, zat ik al met z’n hoofd in Maleisië en was hij al door de jungle aan ’t trekken. Goed, ik koop meteen een reisgids, ga van website naar website, lees reisverhalen, aanbod van reizen/excursies/etc. De site http://www.veelzijdigmaleisie.nl was een goede website om het één en ander te weten te komen over het land dat we in september zouden gaan bezoeken. Dus na een hoop onderzoek gedaan te hebben, hebben we net een week voordat we vertrokken een definitieve planning gemaakt (tickets hadden we in mei al) van de plaatsen die we wilden bezoeken. Een georganiseerde reis leek ons niet ideaal, wij gaven de voorkeur aan vrijheid en niet te veel opgescheept te zitten met landgenoten (niet dat we iets tegen onze medelanders hebben, maar op vakantie willen we wel het gevoel hebben dat we echt weg zijn uit ons koude en regenachtige kikkerland).

reisverslag-fleur-erden-uitzicht-mount-kinabalu

In eerste instantie wilden we op de bonnefooi gaan en alles in Maleisië regelen, echter na een gesprek met een collega van mij hebben we besloten om de hotels en vluchten van te voren te regelen; we wilden namelijk niet meemaken dat we tijd zouden verliezen doordat we niet konden doorreizen (i.e. volle vluchten en bepaalde nationale parken hebben ook beperkte beschikbaarheid). Met een korte rondreis van 2 weken wilden we dat risico absoluut niet lopen.

Onze eerste versie van onze plan bevatte alleen locaties in West-Maleisië (KL, Cameron Highlands, Taman Negara, Penang, etc.). Dit omdat wanneer we door reisgidsen bladerden en websites afzochten de nadruk toch wel lag op het westen van dit schitterende land. Terwijl ik natuurlijke omgevingen altijd heel erg kan waarderen, vertelde Fleur me dat zij het best zonde vond dat we niet naar Borneo zouden gaan! Zij bleek ook wel geïnteresseerd te zijn in Borneo omdat dat qua natuur en omgeving nog indrukwekkender zou moeten zijn dan West-Maleisië. N.a.v. dit hebben we besloten toch ook Borneo aan te willen doen (Mulu, Kota Kinabalu, etc.). Al snel bleek dat we voor onze planning bijna 4 weken nodig hadden om zo ’n reis te maken; we moesten bepaalde punten in onze agenda schrappen! Na veel wikken en wegen (alles dat we wegstreepten op onze lijst deed pijn, we wilden alles zien!) viel West-Maleisië af en zou (afgezien van aankomen en vertrekken van KL) onze vakantie zich gaan afspelen op het Maleisisch deel van Borneo.

reisverslag-fleur-erden-sibuan-eiland

Onze agenda ziet er als volgt uit:

  • Kuala Lumpur
  • Mulu National Park
  • (Gunung) Kota Kinabalu
  • Sandakan
  • Semporna
  • Kuala Lumpur

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *