Oude bussen in Malakka omgebouwd tot restaurant of chalet

malakka-maleisie-475x316

In de Maleisische stad Malakka worden oude bussen omgebouwd tot restaurants en chalets. Ongeveer veertig bussen zullen op deze manier een nieuwe bestemming krijgen in het voor toeristen populairste deel van de stad.

De oude bussen hebben jarenlang trouwe dienst gedaan in Malakka en omgeving en zijn inmiddels vervangen door nieuwe voertuigen. Volgens de lokale autoriteiten is de metamorfose een duurzame oplossing die positief is voor zowel de lokale inwoners als het toerisme. Zo koesteren de meeste bewoners herinneringen aan de buslijnen en zullen de gerecyclede bussen toeristen aantrekken.

Over een aantal maanden zijn de nieuwe chalet- en restaurantbussen klaar voor verhuur. De bussen behouden de originele naam van het busbedrijf en hun eindbestemming.

Malakka is met haar historische centrum één van de toeristische trekpleisters in Maleisië. De voormalige havenstad fungeerde dankzij de strategische ligging als een belangrijk knooppunt voor de specerijenhandel. Er zijn nog diverse architectonische overblijfselen uit de tijd van de Nederlandse overheersing ten tijde van de VOC te bezichtigen, waaronder het Stadhuys. Sinds 2008 staat Malakka op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *