Maleisie top 10 bestemming 2014 van Lonely Planet

Maleisië is door de populaire reisgids Lonely Planet aangemerkt als een van de top tien toeristische bestemmingen om in 2014 te bezoeken. Maleisië is het enige Aziatische land in deze lijst.

bukit-bintang-at-nighta

Maleisië is als tiende bestemming gerangschikt in de Lonely Planet Best in Travel 2014. Brazilië, Antarctica en Schotland voeren de lijst aan.

Lonely Planet roemt Maleisië onder andere om de uitrol van nieuwe attracties, waaronder het recent geopende Melaka Bird Park, en recent geopende familiethemaparken als Legoland Malaysia en Hello Kitty Land in Johor, maar ook het Gaya Island Resort op Pulau Gaya in de Maleisische deelstaat Sabah op Borneo.

Ook de nieuwe luchthaven Kuala Lumpur International Airport 2 (KLIA2) die binnenkort wordt geopend om tegemoet te komen aan de groeiende budget airlines sector, en het fietstoerisme in gebieden als Sabah, het eiland Penang en Kuala Lumpur hebben bijgedragen aan de hoge notering.

petronas-towers-6a

Mevrouw Chong Yoke Har, Tourism Malaysia Deputy Director-General (Promotions), over de top 10 positie: “We zijn erg opgetogen over deze rangschikking van een van de meest gezaghebbende publicaties in de reisbranche. Dit komt op een gunstig moment voor Maleisië, omdat het zich opmaakt voor de Visit Malaysia Year 2014 campagne, met als thema Celebrating 1Malaysia Truly Asia, met meer dan 200 activiteiten en evenementen gedurende het hele jaar.”

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *