boek direct bij:
Agoda | Cheaptickets | Booking.com | Maleisie online

home » kosten maleisie » douane invoer

Douane en invoer

Inchecken Schiphol

Omdat Maleisie een enorm shopping walhalla is, kopen veel reizigers uiteindelijk diverse leuke artikelen tijdens hun vakantie in dit land. Je kunt makkelijk met een lege koffer naar Maleisie vliegen, en met een overvolle koffer terugkeren naar Nederland. Of het nu om souvenirs, kleding (en nepkleding), juwelen, illegale software of gekopieerde cd's/dvd’s gaat; er zijn grenzen aan wat je zomaar mee terug naar Nederland kan en mag nemen.

Schiphol Airport

Als je veel kleding koopt kun je er het beste voor zorgen dat je de kleding al van tevoren gedragen hebt, bewaar de bonnetjes echter wel altijd. Als jij bij een eventuele controle niet kunt aantonen wat je er voor hebt betaald, dan hanteert de douane de Nederlandse prijzen voor de artikelen waar je heffing over betaalt. Als je de kleding gewoon gedragen hebt is het verder ook duidelijk dat je het niet hebt meegebracht voor de handel. Hier is de douane alert op; het is niet zomaar toegestaan kleding uit Azië op de Nederlandse markt te slijten.

Niets aan te geven Schiphol

Het kan misschien voorkomen dat je je op een bepaald moment zorgen begint te maken over al je nieuwe aankopen en over de wandeling langs de speciale balie van de douane op Schiphol. Je kunt natuurlijk je gekochte waren 'aangeven', maar dat betekent dat je dus een heffing over de gekochte artikelen moet betalen. Meestal loopt iedereen met het hoofd naar de vloer gericht, direct naar buiten, in de hoop dat niemand van de douane hen aanspreekt. Op zich is men niet echt geïnteresseerd in die ene toerist die een paar nepshirtjes of nephorloges teveel heeft meegebracht. Dit neemt niet weg dat ze regelmatig steekproefsgewijze checks doen waarbij alsnog de inhoud van je koffer en handbagage gecontroleerd wordt. Lees op de website van de douane: 'Neem ik de groene of rode doorgang?'.

Verder kan de douane vragen te bewijzen dat de goederen in Nederland of een ander EU-land zijn gekocht. Dit geldt vooral voor luxe en kostbare goederen. Het is handig om van deze artikelen een aankoop-, betalings- of garantiebewijs (of douaneverklaring) mee te nemen. Hiermee toon je aan dat je al belasting hebt betaald over het product.

Er zijn ook artikelen die je simpelweg niet Nederland in mag brengen. Zo zijn alle koraalproducten verboden. Kijk dus altijd uit, dat je niet zomaar even langs de straat een mooie 'schelp' of een stuk 'dood' koraal koopt, want hier let de douane goed op. Verder is het ook streng verboden om dieren of planten mee uit Maleisie mee te nemen. Ook mag je geen dierlijke producten en levensmiddelen meenemen vanuit je vakantiebestemming. Hetzelfde geldt voor nep- en speelgoedwapens. De boetes kunnen enorm oplopen. Lees meer over wat je allemaal niet mee naar Nederland mag nemen.

Informatie over invoer van artikelen

Tekst Douane Nederland 430 belastingvrij

Wat betreft invoer van kleding en overige producten; houd er rekening mee dat je voor maximaal €430,- belastingvrij mag invoeren in Nederland. Als je meer wilt meenemen, dan betaal je belasting over het deel dat uitkomt boven het maximum. Alle andere goederen, waar geen maximumhoeveelheden voor gelden, mag je tot een maximum van €430,- per persoon belastingvrij invoeren. Dit betekent verder dat als je één product koopt met een waarde van meer dan €430,-, je bij terugkomst in Nederland over het gehele aankoopbedrag belasting moet betalen.

De belastingspercentages zijn afhankelijk van het soort apparaat of artikel. Het maakt in dit geval niet uit of je de goederen hebt gekocht in een belastingvrije winkel.

Koop een digitale camera bij Bol.comReis je met meer personen, dan mag je het aankoopbedrag van een artikel dat duurder is dan de drempel (€430,-) niet verdelen over de reisgenoten. Stel, een echtpaar koopt een digitale spiegelreflex camera van €600,-, zij moeten dus over het volledige bedrag belasting betalen. Koop je meerdere artikelen die samen boven de €430,- uitkomen, dan betaal je alleen belasting over het goedkoopste artikel. Koop je bijvoorbeeld camera van €275,-, een horloge van €150,- en een vulpen van €95,- met een totaalbedrag van €520,-, dan hoef je alleen belasting te betalen over de vulpen. Meer informatie kun je vinden op de website van de douane Nederland.

Het is verboden om nagemaakte artikelen mee te nemen naar Nederland, maar ondanks het verbod mag je toch wel wat meenemen voor eigen gebruik!

Afdingen op de avondmarkt

Het is verboden om nepartikelen mee vanaf de vakantiebestemming naar Nederland te nemen. Op de website van de douane kun je het volgende lezen: "Merkartikelen worden nagemaakt met als doel mee te liften op het succes van dat merkartikel (intellectuele eigendomsfraude)." Men maakt echter een uitzondering op deze regels wanneer er sprake is van 'eigen gebruik'. Elke passagier mag maximaal 3 nagemaakte artikelen per vastgestelde categorie meenemen vanuit het buitenland (buiten de EU). Het gaat volgens de douane in dat geval om 'een kleine hoeveelheid'. In het geval van nagemaakte parfums geldt dat je maximaal 250ml mee naar huis mag nemen.

Drie nepartikelen per categorie

Wanneer de douane meer dan 3 nagemaakte goederen van een bepaalde categorie aantreft, dan worden alle artikelen van de categorie in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie kan dan fikse boetes opleggen. Op basis van de website van de douane kun je dus stellen dat je dus wel degelijk nepartikelen vanuit Maleisie mag meenemen. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor buurlanden als Indonesië, Thailand, Filipijnen, Cambodja, Vietnam en alle landen binnen Azië. De website spreekt verder van drie nepartikelen per categorie. Dus 3 nephorloges, 3 nepdvd's, 3 neptassen, en ga zo maar door, de overige regels van de douane zijn hierop natuurlijk nog wel van toepassing. Daarnaast moet je altijd kunnen aantonen dat de artikelen voor eigen gebruik zijn. Lees meer over de voorwaarden m.b.t. het meebrengen van nepartikelen naar Nederland.

Vrijstellingen van accijns

Voor accijnsgoederen die je als reizigersbagage meebrengt uit een land van buiten de Europese Unie, zijn de volgende maximumhoeveelheden vrijgesteld van accijns *. Lees hier uitgebreide informatie rond het invoeren van specifieke producten naar Nederland.

  • 200 sigaretten, óf 250 gram rooktabak, óf 100 cigarillo's, óf 50 sigaren
  • 1 liter gedistilleerde en alcoholhoudende dranken met een alcoholgehalte van meer dan 22%
  • 2 liter gedistilleerde dranken en alcoholhoudende dranken, aperitieven op basis van wijn of alcohol, tafia, sake of soortgelijke dranken met een alcoholgehalte van 22% of minder
  • 2 liter mousserende wijnen of likeurwijnen
  • 2 liter niet-mousserende wijnen

* aan personen jonger dan 17 jaar wordt geen vrijstelling van accijns verleend voor rookwaren en voor alcoholische dranken.

Pagina's kosten Maleisie

Een georganiseerde reis boek je bij 333TRAVEL, FOX Vakanties of Van Verre. Bekijk het totale reisaanbod. Regel makkelijk zelf een reis naar Maleisie. Boek trips bij Maleisie online, de huurauto bij Rentalcars, hotels bij Agoda en tickets via Cheaptickets. Bekijk diverse reisschema's op ons forum.

Naar boven

Totaal reisaanbod Maleisie
Agoda hotels in Maleisie
Naam:
E-mail:
Afmelden

Kosten Maleisie: