Tuna Bay Island Resort, Perhentian

De Perhentians bestaan uit twee kleine bountyeilanden, Perhentian Kecil en Perhentian Besar. Meestal wordt Kecil omschreven als het eiland voor de backpackers, het eiland heeft wat meer low budget accommodatie. Besar is het grotere eiland, hier is het meestal wat rustiger dan op Kecil. De accommodatie is hier doorgaans ook wat meer luxe, in veel gevallen is er zelfs een airco in het huisje aanwezig. Beide eilanden zijn prachtig, de meeste resorts hebben een huisrif, dat betekent dat je vanaf je huisje de zee in kunt lopen en direct kunt snorkelen tussen de mooie vissen en het koraal.

Tuna Bay resort ligt op Perhentian Besar, in het zuidwesten van het eiland. Het is misschien wel het meest luxe resort op de Perhentians, hoewel het nog steeds een redelijk basic 3-sterren resort is. Verwacht geen topklasse internationaal resort, op de Perhentians is namelijk alles kleinschalig opgezet. Het kleinschalige zorgt ervoor dat de mooie bounty-uitstraling op het eiland behouden blijft.

De huisjes zijn perfect, zorg er wel voor dat je een huisje boekt dat direct aan het strand ligt. Je betaalt hier wel iets meer voor, maar dan kijk je wel uit over de schitterende zee met kraakhelder water. Huisjes hebben airco, prima bedden, en een douche met warm water. In het huisje heb je ook nog een kluisje, dat is wel zo handig om geld of vliegtickets in te bewaren.
Elk huisje heeft een klein verhoogd terrasje, waar je lekker kunt zitten. De zee ligt overigens 10 meter vanaf de ‘Sea view Cabana’s’ en de ‘Superior Deluxe Sea view Chalets’. Tuna Bay heeft een prima restaurant met westerse en lokale Aziatische gerechten. Wat betreft maaltijden ben je tot op zekere hoogte aangewezen op het resort. Er zijn wel wat kleine winkeltjes voor snacks en drankjes in de nabije omgeving te vinden, maar aangezien je geen koelkast hebt is het wellicht niet zo handig om hier wat te kopen. De prijzen van drankjes en maaltijden bij het resort verschillen overigens niet veel van de prijzen in de winkeltjes.

Je kunt vanaf Tuna Bay een flink stuk langs het eiland wandelen. Wil je echter op een makkelijke manier mooie plekjes bezoeken, dan ben je aangewezen op de watertaxi’s. Voor een vast bedrag word je dan met een klein motorbootje naar een bepaalde locatie gebracht. Je kunt vooraf al een tijd afspreken wanneer je wordt opgehaald, of je regelt daar een andere watertaxi om terug te keren naar het resort. Je kunt ook een kano huren, zo kun je zelf gemakkelijk via het water het eiland verkennen. Ik zou zelf niet snel met de kano van Besar naar Kecil varen, tussen de twee eilanden is het vaak enorm druk door alle kleine motorbootjes. De kano is juist super om de onbewoonde delen van het eiland te verkennen. Zo kom je de mooiste stranden tegen.

Naast Tuna Bay vind je een goede duikschool, genaamd Universal Diver. Hier kun je een duikcursus (PADI) doorlopen, of een duik boeken. De PADI Open Water cursus kost RM1050 en is inclusief theorie. Een losse duik kost RM90 inclusief de duikuitrusting; de prijs per duik wordt goedkoper naarmate je meer duiken bij ze doet. Je kunt hier ook voor een paar ringgit per dag een snorkeluitrusting huren die je kunt meenemen naar je huisje. Je kunt met Universal Diver ook op zoek gaan naar schildpadden, die zwemmen op zo’n 50 meter uit de kust, pal tegenover de duikschool.

Tuna Bay is tussen oktober en februari grotendeels gesloten in verband met de moesson. Houdt er echter rekening mee dat de moesson aan de oostzijde van het schiereiland soms al eerder start en later eindigt. Om slecht weer te vermijden zouden wij zelf tussen eind oktober en eind februari niet naar Perhentian reizen. Wil je toch in die periode naar Perhentian reizen; neem dan vooraf contact op met het resort en ga na of zij je aanraden of afraden dan die kant op te komen.

Bij Tuna Bay kost het huren van een huisje met uitzicht op de zee rond de RM350 per nacht. Een huisje langs de tuin kost rond de RM250 per nacht. Hierbij zit het prima ontbijt inbegrepen. Tijdens het hoogseizoen zit Tuna Bay meestal vol. In die periode neemt het management alleen boekingen van een minimaal aantal overnachtingen aan. Wil je er graag verblijven, dan doe je er verstandig aan om ruim vooraf te reserveren. Tuna Bay is een van de meest populaire resorts op het eiland, en is vaak bij een verblijf in het hoogseizoen al vele maanden vooraf volgeboekt. Tuna Bay is – op Perhentian Island Resort na – het duurste resort op de Perhentians, je kunt namelijk ook voor RM80 tot RM120 per nacht een cabana huren bij één van de andere resorts.

Je kunt vooraf reserveren via de website van Tuna Bay, je krijgt dan een prijsopgaaf waarmee je vooraf akkoord moet gaan. Betaling (afschrijving van creditcard) vindt pas achteraf plaats, maar je kunt ook contant betalen. De wijze waarop je reserveert is wel een beetje onpraktisch; men verlangt dat je eerst al je credit card gegevens via de fax of e-mail naar het resort opstuurt. Het is bij ons op deze manier nog nooit misgegaan, maar op zich is deze handelswijze niet echt aan te raden. Je kunt ook via Booking.com een reservering doen. Deze manier is beter, omdat je op een veilige manier kunt betalen.

Zorg er in dat geval voor dat je wel voldoende contanten bij je hebt, je kunt op Perhentian nergens pinnen. Wanneer je vooraf reserveert kun je een package deal nemen, meestal zit de taxi vanaf het vliegveld van Kota Bharu naar Kuala Besut er dan gratis bij, evenals de boot die vanaf Kuala Besut vertrekt naar Perhentian Besar.

Bekijk hieronder enkele andere populaire resorts op Perhentian:

 
Beoordeling
Eten & drinken
Algemeen
Locatie
Omgeving
Faciliteiten
Schoon & opgeruimd
Eindoordeel
 

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *


Geef je mening over de accommodatie door het juiste aantal sterren te selecteren (5=fantastisch, 1=slecht)
Eten & drinken
Algemeen
Locatie
Omgeving
Faciliteiten
Schoon & opgeruimd
Eindoordeel