G Hotel Penang

Het luxe G Hotel Penang wordt gezien als één van de beste hotels op het eiland Penang. Wij verbleven er in het jaar van opening, en dit beviel erg goed. Het hotel blinkt uit door de prachtige moderne inrichting, de relaxe sfeer, de prachtige, ruime kamers en het mooie zwembad. Een mooie bijeenkomstigheid is dat het hotel direct naast de populaire shopping mall Plaza Gurney en op enkele minuten lopen van Gurney Paragon ligt. Tussen de mall het het G Hotel ligt een F&B (Food and Beverage) ‘straat’, met diverse kleine restaurantjes en koffiehuizen (zoals de Starbucks en Coffee Bean). Op loopafstand vind je een grote hawker, waar je ’s avonds lekker goedkoop een maaltijd kunt nuttigen.

Het G Hotel ligt aan Gurney Drive; een populaire straat aan de rand van Georgetown, de hoofdstad van het eiland. Deze straat ligt tevens aan de zee tussen Penang en het vaste land. Nu is deze zee verder niet bepaald spectaculair (helemaal niet bij eb), maar het uitzicht is verder prima. Langs Gurney Drive vind je diverse hotels, uitgaansgelegenheden, eetgelegenheden en een paar winkelcentra. Voor de ingang van het hotel heb je direct een taxistandplaats, van hieraf neem je gemakkelijk een taxi naar de diverse bezienswaardigheden op het eiland. Wil je goedkoper reizen dan moet je eerst nog een stukje lopen naar de hoofdweg (5 minuten) waar je een RapidPG bus kunt pakken.

De kamers van het G Hotel waren schitterend. Wij hadden er een standaardkamer; die was al perfect. De kamer was erg stijlvol ingericht, had een enorm bed en grote televisie. Daarnaast gratis internet; handig voor hotelgasten met eigen laptop, tablet of smartphone. De lobby was erg mooi en er hing voora een erg prettige sfeer. ’s Avonds is de lobby tevens een gezellige cocktailbar; waar zeer goede cocktails worden gemaakt.

Het ontbijt was ook erg goed, er was ruim voldoende keuze aan brood en beleg waarmee je het ultieme westerse ontbijt kon samenstellen. Het valt ons in Maleisie altijd op dat sommige hotels onvoldoende aandacht besteden aan een goed westers ontbijt. Meestal biedt men wel een heus Engels ontbijt, maar dit verschilt aanzienlijk met wat in Nederland doorgaans wordt gegeten tijdens het ontbijt. Bij het G Hotel was dit allemaal goed geregeld. Verder was ook de koffie er prima.

Al met al vinden wij het G Hotel op Penang met stip het beste hotel op het eiland. Natuurlijk heb je ook een aantal andere zeer goede hotels; maar die liggen allemaal vooral in het badplaatsje Batu Ferringhi. Wij verbleven echter al diverse keren in dit gezellige badplaatsje, en hadden ook wel eens zin om in het centrum van Georgetown te verblijven. Het hotel heeft een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding, wij boekten het hotel via Agoda voor ongeveer RM250 per kamer per nacht.

 
Beoordeling
Eten & drinken
Algemeen
Locatie
Omgeving
Faciliteiten
Schoon & opgeruimd
Eindoordeel
 

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *


Geef je mening over de accommodatie door het juiste aantal sterren te selecteren (5=fantastisch, 1=slecht)
Eten & drinken
Algemeen
Locatie
Omgeving
Faciliteiten
Schoon & opgeruimd
Eindoordeel