Reisaanbod

Welkom bij het reizigersforum van Veelzijdig Maleisie. Al vele jaren komen reizigers hier met vragen omtrent hun reis naar het prachtige vakantieland Maleisië. In de rubriek Vraag en Antwoord kun je alle vragen stellen. Laat ons achteraf weten hoe het beviel, of deel tips met de andere forumgebruikers. Ook kun je hier je reisplan delen, zodat anderen er input op kunnen geven. Mocht er ergens niet helemaal uitkomen, neem dan contact met ons op.

Een nieuw bericht publiceer je gemakkelijk door eerst de rubriek te kieze en vervolgens links bovenin op 'Nieuw onderwerp' te klikken. In het nieuwe scherm schrijf je de tekst en onderaan heb je verder nog de mogelijkheid om foto's aan je bericht toe te voegen (klik op 'Foto toevoegen'). Als je bericht gereed is voor publicatie druk je op 'Versturen'.

Mededelingen

Naast het forum is er tevens een besloten Facebook groep genaamd 'Vrienden van Maleisië' waar je terecht kunt met vragen en opmerkingen. Naast reizigers zijn hier ook expats actief, die vaak actuele tips en informatie delen met de rest van de community. Als je over een Facebook account beschikt is dit een zeer handige manier om je reisgerelateerde vragen aan ons te stellen.

Let op: niet iedereen ontvangt de bevestigingsmail na registratie. Stuur ons een e-mail zodat we je account meteen kunnen activeren.

Verschil Redang en Perhentians

Stel hier je vragen wanneer je van plan bent met de kids naar Maleisie te reizen.

Verschil Redang en Perhentians

Berichtdoor Ottertjesopreis » Zo 06 Oktober 2013 20:25

Hallo allemaal,

Wij, gezin, met 2 kinderen van t.z.t. 5 en 8 jaar, willen juli/augustus 2014 naar Maleisië. Inmiddels hebben wij al aardig op ons netvlies wat we willen gaan doen.

Wij willen onze vakantie voor 5 of 6 nachten afsluiten op Redang of Perhentians.

Ik heb reeds e.e.a. gelezen, maar de verschillen worden mij niet helemaal duidelijk. Kan iemand de verschillen aangeven tussen Redang en Perhentians, en dan ook voor de kinderen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Vriendelijke groet,
Linda
Ottertjesopreis
Toerist
 
Berichten: 17
Geregistreerd: Zo 29 September 2013 16:54

Re: Verschil Redang en Perhentians

Berichtdoor Ilya » Zo 06 Oktober 2013 21:17

Perhentian: Basic heeft de overhand. Fantastisch snorkelen. Goed duiken. Kleinschalig. Goedkoper. Net wat makkelijker bereikbaar. Veel westerse reizigers en vooral veel Nederlandse reizigers. Waarschijnlijk net wat leuker met kinderen.

Redang: Focus op wat meer luxe resorts. Grotere resorts. Erg goed duiken, prima snorkelen (maar minder vergeleken Perhentian). Goed bereikbaar, minder goed bereikbaar vergeleken Perhentian. Meer locals en meer Singaporese reizigers. Eiland zal net wat rustiger zijn.

Dat laatste puntje is erg relatief. Perhentian en Redang worden beiden wel eens omschreven als druk in het hoogseizoen; maar eigenlijk valt het reuze mee met hetzelfde 'druk' op Europese eilanden/strandbestemmingen...
Schrijf je op je eigen website, je reisblog, facebook of twitter over je reis door Maleisie? Neem dan een linkje op naar Veelzijdig Maleisie. Dank!
Gebruikers-avatar
Ilya
Administrator
 
Berichten: 4146
Geregistreerd: Vr 02 December 2005 10:55

Re: Verschil Redang en Perhentians

Berichtdoor Ottertjesopreis » Zo 06 Oktober 2013 21:28

Hartelijk dank! Het wordt al duidelijker :D .

Kan jij aangeven of er nog een verschil zit in het "bounty"gevoel; mooie stranden en kleur zee bijvoorbeeld. Nog verschil qua stroming en branding voor de kinderen?

Op het moment neig ik meer naar Perhentians. Daarnaast eindigen we waarschijnlijk in Kenyir alvorens naar één van de eilanden af te reizen.

Kan jij aangeven wat de mooiste stranden i.c.m. snorkelen voor de deur zijn op Perhentians (als daar al verschil in zit)? Waar zouden we 'moeten' zitten?

Bedankt weer!
Ottertjesopreis
Toerist
 
Berichten: 17
Geregistreerd: Zo 29 September 2013 16:54

Re: Verschil Redang en Perhentians

Berichtdoor ritesh » Do 10 Oktober 2013 22:34

Mooiste strand op PH kecil is long beach. Staat op nr 13 mooiste stranden ter wereld. Je kunt ook heel goed snorkelen.
ritesh
Ervaren Toerist
 
Berichten: 66
Geregistreerd: Zo 10 Maart 2013 23:02

Re: Verschil Redang en Perhentians

Berichtdoor Ilya » Do 10 Oktober 2013 23:16

Volgens mij kun je op de Perhentians bij elk resort direct voor de 'deur' snorkelen...maar bij het ene resort zijn de condities beter dan bij het andere. Long beach is een fantastisch mooi strand, met wit zand en helder water. Heerlijk snorkelen, maar minder koraal (alleen bij de randen). Op Besar heb je Coral Bay; dat is de eerste paar meters ondiep en goed geschikt voor kinderen; daarna zwem via langs wat stenen naar het wat diepere water waar je schitterend kunt snorkelen...ik heb dat stuk altijd erg tof gevonden; daar kan ik uren achtereen dobberen...
Schrijf je op je eigen website, je reisblog, facebook of twitter over je reis door Maleisie? Neem dan een linkje op naar Veelzijdig Maleisie. Dank!
Gebruikers-avatar
Ilya
Administrator
 
Berichten: 4146
Geregistreerd: Vr 02 December 2005 10:55


Terug naar Vakantie met kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron