Reisaanbod

Welkom bij het reizigersforum van Veelzijdig Maleisie. Al vele jaren komen reizigers hier met vragen omtrent hun reis naar het prachtige vakantieland Maleisië. In de rubriek Vraag en Antwoord kun je alle vragen stellen. Laat ons achteraf weten hoe het beviel, of deel tips met de andere forumgebruikers. Ook kun je hier je reisplan delen, zodat anderen er input op kunnen geven. Mocht er ergens niet helemaal uitkomen, neem dan contact met ons op.

Een nieuw bericht publiceer je gemakkelijk door eerst de rubriek te kieze en vervolgens links bovenin op 'Nieuw onderwerp' te klikken. In het nieuwe scherm schrijf je de tekst en onderaan heb je verder nog de mogelijkheid om foto's aan je bericht toe te voegen (klik op 'Foto toevoegen'). Als je bericht gereed is voor publicatie druk je op 'Versturen'.

Mededelingen

Naast het forum is er tevens een besloten Facebook groep genaamd 'Vrienden van Maleisië' waar je terecht kunt met vragen en opmerkingen. Naast reizigers zijn hier ook expats actief, die vaak actuele tips en informatie delen met de rest van de community. Als je over een Facebook account beschikt is dit een zeer handige manier om je reisgerelateerde vragen aan ons te stellen.

Let op: niet iedereen ontvangt de bevestigingsmail na registratie. Stuur ons een e-mail zodat we je account meteen kunnen activeren.

welke route

Stel hier je vragen wanneer je van plan bent met de kids naar Maleisie te reizen.

welke route

Berichtdoor Evelien » Wo 18 Januari 2012 12:28

Hoi

kan je nog een keer advies geven over de route

Eerst 2 dagen kuala Lumpur
Dan 5 dagen Pankor
Dan 2 dagen camaron Highl
Dan 2 dagen Taman Negara
En dan of naar Tioman eiland of naar Langkawi

Zou je ook kunnen vermelden hoe lang de riestijd is tussen de een en ander.
We willen terug vliegen vanaf Tioman of Lnagkawi

Groeten Evelien
Evelien
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: Zo 15 Januari 2012 20:39

Re: welke route

Berichtdoor Ilya » Wo 18 Januari 2012 16:27

Route is wel haalbaar. Langkawi is ook een fantastisch mooi eiland. Wij vinden Langkawi het mooiste eiland op Maleisie; jammer genoeg kun je er niet (direct) snorkelen. Dit kan wel prima op Tioman.

Vliegen vanaf Tioman met Berjaya Air is vrij kostbaar. Ik zou dit vooraf wel even goed nagaan; de prijs is een flinke domper. Wat dat betreft is Langkawi makkelijker bereikbaar.

Als jullie dit traject per huurauto afleggen, dan staat de auto wel lang stil bij Pangkor. Veel alternatieven zijn er echter niet. Tot Tioman of Langkawi leg je wel een mooi rondje af.

Reistijden kan ik alleen schatten. Kom je in een regenbui terecht, of rijd je achter een vrachtwagen (bv naar Cameron Highlands, of tussen Cameron Highlands en Taman Negara) dan kun je er snel uren bij optellen.

Normaal gesproken moet je in zo'n 3/3,5 uur vanaf Kuala Lumpur naar Pangkor kunnen rijden. Vanaf Pangkor naar Cameron Highlands zal ook nog ruim 3,5 uur zijn. Het traject Cameron Highlands naar Taman Negara (excl. boottocht bij Tembeling) doe je in zo'n 4/5 uur. Taman Negara naar KL ook in zo'n 4 uur. Nogmaals, dit zijn schattingen. Wij merken hier dat je er altijd langer over doet dan dat iedereen vooraf altijd aangeeft. Ik zou in ieder geval nergens pas in de namiddag vertrekken; al is het maar omdat het dan vaak regent in Maleisie. De wegen op het traject zijn wel allemaal prima.
Schrijf je op je eigen website, je reisblog, facebook of twitter over je reis door Maleisie? Neem dan een linkje op naar Veelzijdig Maleisie. Dank!
Gebruikers-avatar
Ilya
Administrator
 
Berichten: 4146
Geregistreerd: Vr 02 December 2005 10:55

Re: welke route

Berichtdoor Evelien » Wo 18 Januari 2012 17:33

Hoi super bedankt voor je reactie

Zou je ivm met reistijd de camaron over slaan en dan vanaf pankor gelijk naar taman nagra.

Hoelang is het dan ongeveer rijden vanaf pankor naar taman nagara.

En vanaf Taman nagra is dit te doen naar tioman dat we alleen terug vliegen.
Wat is hier de reistijd ongeveer van.

En de regen is toch af en toe een bui in aug toch

Groetjes Evelien
Evelien
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: Zo 15 Januari 2012 20:39

Re: welke route

Berichtdoor Ilya » Do 19 Januari 2012 03:32

Ik zou CH niet overslaan; het is een prachtig mooi gebied en zorgt precies voor de nodige afwisseling in jullie reisplan.

Vanaf Taman Negara kun je wel naar Tioman, maar dat is wel een flinke tocht. Je rijdt dan (volgens mij) eerst naar Kuantan, en daarna richting Mersing in het zuiden. Je kunt de auto daar volgens mij niet zomaar (of tegen flinke meerkosten) laten ophalen. Je kunt de auto daar wel parkeren (beveiligd). Als je echter terug wilt vliegen dan moet de auto worden opgehaald. Ik denk dat je tussen Taman Negara en Mersing op zo'n 4,5 uur moet rekenen...maar dat kan ook maar zo een uurtje langer zijn. Je moet daarna nog de boot pakken. Ga vooraf na wanneer deze vertrekt (niet missen, anders moet je in het saaie Mersing overnachten).

Af en toe een bui...maar je bent in de tropen en daar kan het ook urenlang keihard regenen. Wij hadden eens in begin september (op Langkawi) een bui die vier dagen duurde (onafgebroken). Die pech kun je ook hebben natuurlijk. De bui rond het einde van de middag duurt over het algemeen niet zo heel lang..maar soms kan het ook anders zijn :).
Schrijf je op je eigen website, je reisblog, facebook of twitter over je reis door Maleisie? Neem dan een linkje op naar Veelzijdig Maleisie. Dank!
Gebruikers-avatar
Ilya
Administrator
 
Berichten: 4146
Geregistreerd: Vr 02 December 2005 10:55


Terug naar Vakantie met kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron